EXCLUSIV - În cât timp se va ajunge în Cluj la 50% populație vaccinată?


Directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, dr. Mihai Moisescu, a explicat când va ajunge județul Cluj va 50% populație vaccinată.

Putem ajunge la finele lunii mai să avem o dublare a numărului celor vaccinați, adică 50% populație vaccinată. Totul cu ajutorul noilor centre. Am deschis acum două noi centre de vaccinare și vom mai deschide din 20 aprilie, încă 15.

Trebuie să ne vaccinăm. Să ne vaccinăm și cu AstraZeneca. Pentru că tot timpul apar nebunii de acest gen că ”Nu ne vaccinăm!”. Dacă organismul european nu interzice un produs care a trecut prin testări și nu ridică suspiciuni, trebuie să înțelegem că este OK. Uitați-vă la Marea Britanie, care din zonă roșie a devenit zonă verde. Ei au vaccinat cu AstraZeneca și sunt bine”, a declarat Mihai Moisescu.

Dacă vom avea 60 - 70% populație vaccinată, am putea vorbi despre imunitate de turmă, ceea ce ar scădea drastic posibilitatea de infectare.

Acesta a spus că ar fi foarte bine ca la Cluj să poată fi deschisă o fabrică de producție de vaccinuri, dar că acest lucru depinde de negocierile care se poartă la București cu producătorii de vaccinuri din lume.

Vezi AICI ce sfaturi recomandă medicul pentru a evita îmbolnăvirile. 

Comentarii Facebook