Evul mediu la Cluj! Un castor simpatic, protejat de lege, aruncat de la 10 metri în Someș - FOTO


Castorul care a stârnit emoții în Cluj-Napoca, după ce a apărut în zona Someșului, în loc să fie ajutat a fost aruncat în Someș de la 10 metri înălțime.

Este un castor pe strada Dacia care încearcă sa intre înapoi in apă și e prea mare distanța pană la apa ca sa sara (sunt cativa metri). Are cineva un număr de telefon de la vreo asociație care ne-ar putea ajuta să-l punem înapoi în apa/de unde a venit? Sau vreo idee despre cum l-am putea ajuta?(Se construiește ceva si i-a fost stricat mediul, așa a ajuns pe strada, poliția în redirecționa, dar nici ei nu știu cum sa ajute)”, a explicat un clujean pe grupul de protecție a animalelor.

Amenajarea malurilor Someșului, mai fură din habitatul unor specii. ”Datorită reamenajarii malurilor Somesului, cu siguranța vom asista la astfel de nedreptăți, le distruge habitatul, intai ii aduc, populeaza raurile cu specia, iar apoi le distruge locul unde i-a adus. Bineinteles ca nemernicii care au început reamenajarea nu s-au gandit la toate speciile de animale carora le strica mediul si sa aibă măcar un plan de stramutare. Desigur,..... Victime colaterale ar spune cei de la Primărie, dacă ar fi întrebați. Dar mă întreb Garda de Mediu ce păzește și cum au primit autorizații de demarare a lucrărilor pe Somes, fără sa aibă un plan de strămutare a animalelor sălbatice identificate rezidente pe malurile Someșului”.

Au venit si de la alte institutii. La un moment dat au spus ca e vidra si pleaca singura in apa. Am cautat pe google poze sa le arat ca e castor. Cautand poze am gasit si ceva articol in care scria ca e specie protejata. Mi s-a spus "Atatea animale protejate! Da' pe oameni cine ii protejeaza?”.

Evul mediu…pana nu mor generatiile astea care considera ca animalele nu merita nimic, nu se va schimba tara asta. Eu le spuneam ca pe oameni tot ei ar trebui sa ii protejeze, ca de asta sunt platiti, dar nici atata nu fac. Vai ca n-am fost acolo”.

Știri de Cluj a scris sâmbătă dimineața despre un castor, din zona Pieței Abator. Este posibil să fie vorba despre alt caz, cel descris mai sus fiind în zona străzii Dacia. Problema ridicată rămâne însă valabilă, pentru că autoritățile emit autorizații de construcție fără nicio atenție față de aceste vietăți lipsite de apărare.

VIDEO - Imagini rare cu un castor filmat în Cluj-Napoca. A fost escortat pentru a ajunge la apă

Comentarii Facebook