Eroul din Apuseni, acuzat de procurori de inselaciune! Ar putea înfunda pușcăria

 

Argentin Todea, unul dintre cei trei moți care au ajuns primii la epava avionul prăbușit în urmă cu o săptămână în Munții Apuseni, este acuzat de procurori de înșelăciune. 

 

Dosarul instrumentat de procurorii DIICOT a fost readus acum în atenția publică, după ce Argentin Toader, Gheorghe Trif și Gheorghe Giurgiu au făcut de râs autoritățile. Nu s-au bazat pe localizarea prin satelit sau pe baza semnalului GSM, ci pe simpla deducție logică și au reușit ceea ce sute de reprezentați au instituțiilor statului nu au reușit. 

 

Argentin este cel care a ajuns primul la epavă. El este, din ianuarie 2012, în atentia DIICOT, dupa ce procurorii au destructurat o retea extrem de complexa care falsifica diplome de studii, carti de munca si dosare de pensii. Gruparea infractionala actiona in Alba, Cluj, Hunedoara, Arad, Maramures, Satu Mare, Teleorman si Bucuresti, iar prejudiciul adus se ridica la aproximativ 350.000 de lei. Dosarul a fost unul foarte voluminos, iar la finalizarea acestuia, 167 de inculpati si invinuiti au fost trimisi in judecata, scrie wowbiz.ro.

 

În rechizitoriul procurorilor de la DIICOT se spune că Argentin Toader i-a dat lui Sabin Coasian 10 metri cubi de scândură de brad pentru a-l ajuta să falsifice un dosar de pensie.

 

Argentin Toader a fost purtat prin Tribunale, fiind judecat ca și inculpat pentru complicitate la înșelăciune. 

 

Luni, 27 ianuarie, este programată o nouă înfățișare în acest dosar la Tribunalul Alba.

Comentarii Facebook