Eroii sunt cinstiți în Florești în curtea Bisericii Sfântul Nicolae - VIDEO


Ziua Eroilor a fost cinstită cum se cuvine în Florești. În curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Florești a avut loc un Te-deum, la bustul episcopului Marii Uniri, cardinalul Ioan Hossu.

Indiferent de vicisitudinile vremii, la Florești se respiră și se trăiește RO-M -NEȘ-TE ! În sufletul meu credința creștină, valorile, principiile și tradițiile strămoșești-românești nu pot fi îngenuncheate, indiferent cât și-ar dori unii. Trecem prin vremuri complicate, în care credința este la un pas a fi sugrumată, iar valorile și principiile strămoșești au devenit deseute, non valorile fiind ridicate la nivel de exemple și formatori de opinie, iar lipsa de principii impusă ca mod de a fi.

Cu toate acestea, astăzi, de Ziua Înălțării Domnului, de Ziua Eroilor, am fost alături de ei, de eroii noștrii, de martirii noștrii, care, pe front, în lagăre sau temnițe, au scris cu sânge dreptul nostru de a gândi și vorbi românește. Așa că am asistat la un scurt Te-deum în curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Florești, unde, la bustul episcopului Marii Uniri, cardinalul Ioan Hossu, am depus o coroană de flori. Apoi, alături de reprezentanții Regimentului 50 Rachete Antiaeriene Andrei Mureșianu și ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive General Vasile Danacu, am participat la scurte slujbe religioase și depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire al Neamului (Primul Război Mondial) de lângă Primărie, precum și la Troița din zona Podirei, ridicată pe locul unde vremelnic a fost marcat hotarul nedrept impus de către puteri străine, în anii de tristă amintire 1940-1944, zonă în care s-au dat crâncene lupte în vara/toamna lui 1944. Totul, bineînțeles, cu respectarea normelor specifice acestei perioade. (PS... Purtarea măștilor de protecție se impune strict în spații publice închise, în mijloace de transport în comun și la locul de muncă – nu și în spații deschise! )”, a transmis primarul Horia Șulea.

Comentarii Facebook