Episcopul Florentin Crihalmeanu l-a iertat pe IPS Bartolomeu: "Suntem dispusi sa cerem iertare si sa oferim iertare!" - VIDEO


Episcopul greco catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihalmeanu, a fost prezent la catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca la slujba de pomenire a Inalt Preasfintiei Sale Bartolomeu.

Inatul Ierarh greco-catolic a declarat ca il iarta pe IPS Bartolomeu pentru tensiunile care au existat intre cele doua biserici. 

"Ne-am alaturat azi intru suferinta Bisericii Ortodoxe asa cum este normal la plecarea dintre noi a arhipastorului acestei biserici pe care l-am cunoscut si fata de care am avut sentimente de respect. Pleaca dintre noi, un om de o forta spirituala cu totul deosebita, o personalitate complexa a realitatii noastre lumesti, un om care si-a pus amprenta asupra timpului pe care Dumnezeu i l-a harazit, de 90 de ani de viata. Uneori am fost in situatii conflictuale pe care le cunoastem cu totii. Cateva dintre aceste situatii le-am rezolvat prin dialog dar acum vreau sa imi amintesc de clipele frumoase pe care le-am petrecut impreuna, de Craciun sau de Sfintele Pasti, sau de participarea IPS Bartolomeu la inscaunarea din august 2002 a mea sau la conferinta episcopala din 2009. Suntem dispusi sa cerem iertare si sa oferim iertare pentru ca acest suflet de arhiereu sa urce acolo unde ii este locul pregatit", a declarat episcopul Crihalmeanu.

 

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, a decedat luni seara, in jurul orei 19.25, la Sectia de Terapie Intensiva a Clinicii de Chirurgie 1 din Cluj Napoca.

 

Preotii au oficiat o slujba religioasa de pomenire a Mitropolitului chiar in curtea Palatului Mitropolitan, unde sicriul a fost depus circa 30 de minute.

 

Vezi AICI imagini de la ceremonia religioasa!

Comentarii Facebook