Marti 31 Ianuarie

Episcopul Florentin Crihalmeanu a spalat picioarele studentilor la teologie, in Joia Mare! VEZI VIDEO si FOTO

 

Episcopul Florentin Crihalmeanu a spalat, joi, picioarele a 12 studenti de la seminarul teologic "Sfantul Ioan Evanghelistul" la Biserica "Schimbarea la Fata", de pe Bulevardul Eroilor.

 

"Suntem in Joia Mare si Sfanta in care biserica celebreaza patru momente importante din viata publica Mantuitorului nostru Isus Hristos: Spalarea picioarelor apostolilor, Cina cea de taina, Agonia din Gradina Ghetimani si Momentul tradarii de catre Iuda.


Toate aceste momente ne invita la meditatie asupra vietii noastre sprituale. Prin spalarea picioarelor sa invatam sa spalam si sa ieram pacatele altora. Cina cea de taina cu intemeierea sacramentului euharistiei si al preotiei ne rata importanta sfintelor sacramente. Agonia din Gradina Ghetimani este defapt lupta dintre natura umana si cea Divina, atunci cand fiul lui Dumnezeu ca si om ar dori sa fie inlaturat paharul de la el, dar ca si Dumnezeu asculta vointa tatalui. Tradarea lui Iuda ne invita sa ne gandim la toate tradarile noastre, la pacatele noastre", a precizat episcopul Florentin Crihalmeanu, .

 

De la ora 18.00, credinciosii sunt asteptati la Biserica "Schimbarea la Fata", pentru a participa la slujba religioasa din Joia Mare.

 

Vezi si...

Drumul crucii, refacut de credinciosii greco-catolici - VEZI VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook