Epidemia de rujeolă a pornit de la comunităţile de romi dintre Bistriţa și Cluj, unde copiii nu au fost vaccinați

 

Focarele de rujeolă de la graniţa dintre judeţele Bistriţa Năsăud şi Cluj au izbucnit de la copiii de romi care nu au fost vaccinați.

 

Directorul adjunct al DSP Bistriţa Năsăud, Doina Georgeta Petri, a declarat s-au înregistrat 124 de cazuri de rujeolă, iar în județul Cluj 101.

 

Rujeola au adus-o de undeva, este populaţie de etnie romă, cu mare potenţial migrator, de mişcare. De undeva au adus-o. A fost un caz internat la Cluj cu rujeolă, iar persoanele din satul Reteag, comuna Petru Rareş, s-au dus în vizită cu un copil de 7 luni şi a adus rujeola în comună”, a spus Petri, conform Mediafax.

 

Este posibil ca în comuna Petru Rareş primul copil bolnav să fi venit din Italia.

 

Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a spus că ”am avut cazuri din localităţile aflate la graniţa cu Bistriţa Năsăud, din Mănăşturel, Cetan, dar şi din Cojocna şi din Cluj-Napoca, de la Pata Rât, unde este populaţie de etnie romă”.

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că în România au fost înregistrate 675 de cazuri de rujeolă în decursul a opt luni, fiind înregistrate trei decese, față de 7 cazuri de îmbolnăviri în 2015.

 

Ministerul cere părinţilor să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor.

Comentarii Facebook