Eparhia Reformată din Ardeal îi dă afară pe rromii de pe strada Vlad Țepeș din Someșeni


Oamenii care locuiesc pe strada Vlad Țepeș, nr. 7, acuză Eparhia Reformată din Ardeal că îi evacuează în baza unei hotărâri judecătorești din 2013. 

Vor fi scoși în stradă aproximativ 25 de persoane, dintre care 10 minori, 3 persoane cu handicap și o persoană operată pe inimă. Imobilul din care se va face evacuarea a fost retrocedat Bisericii Reformate din Someșeni printr-o hotărâre judecătorească în 2013. 

Unde este spiritul milei și ajutorului creștinesc? Nu a aflat Primăria Municipiului Cluj-Napoca despre acest caz de evacuare? Nu a știut primăria despre situația persoanelor marginalizate social cu domiciliul la această adresă? Nu își îndeplinește primăria obligațiile sociale față de cetățeni? 

Marți, 2 aprilie 2019, ora 14.00: la ședința Consiliului Local se vor repartiza 2 locuințe sociale printre cei aproape 400 de solicitanți care au depus cereri în 2018!

Unde este legalitatea respectată de autoritățile administrației publice locale?”, se plâng oamenii de pe strada Vlad Țepeș.

Oamenii de pe strada Vlad Țepeș și-au depus dosare de locuință socială de peste 10 ani, dar au avut întotdeauna doar punctaje mici care nu le-a dat nicio șansă să li se repartizeze locuințe. Una dintre familiile ce vor fi evacuate a fost declarată neeligibilă! În alte orașe, locuitorii din retrocedate sunt trecuți pe liste speciale, nu sunt dați la o parte!

Aceștia spuns că orașul ”nu are nevoie doar de Aqua Park, parcări și transport în comun. Clujul are nevoie și de locuințe publice sociale. Nu toți clujenii își permit să cumpere locuințele foarte scumpe construite de dezvoltatorii imobiliari. Haideți cu toții la ședința publică să întrebăm ce face primăria și consiliul local pentru oameni? Pentru că ce face pentru profit – vedem clar!”.

Comentarii Facebook