Engineering Summer University ESU, eveniment marca UTCN, a adunat cel mai mare număr de participanți de până acum - FOTO


O nouă ediție a Engineering Summer University ESU s-a deschis luni, 17 iulie, la UTCN, în prezența rectorului Prof.dr.ing. Vasile Țopa, a președintelui Senatului, Prof.dr.ing. Nicolae Burnete, a Prorectorului Conf.dr.ing. Ștefan Guțiu, a decanilor, alături de reprezentanți ai facultăților UTCN de la Cluj.

image1.jpg

Ediția din acest an reunește cel mai mare număr de participanți din rândul elevilor de liceu de până acum, peste 175, selectați din cei 250 de aplicanți, de la licee din toate zonele țării. Interesul crescut pentru școala de vară organizată de Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT), a atras necesitatea selectării în baza unor criterii în urma cărora elevii de liceu au fost aleși. 

image3.jpg

Astfel, aplicanții au completat un formular în care și-au motivat alegerea și au susținut-o cu diferite diplome sau alte merite care să întărească probabilitatea de a fi selectați. Proiectul deja tradițional, se adreseză elevilor de liceu dornici să experimenteze viața de student la UTCN, pentru a decide apoi cariera pe care o vor urma. Ediția ESU@UTCN din acest an se desfășoară în perioada 15 – 29 iulie, timp în care participanții participă la cursuri la toate cele 9 facultăți de profil, sunt cazați în campusul studențesc iar după- amiaza participă la diferite activițăți sociale și recreative.

În cuvântul de ”bun venit” adresat elevilor, rector UTCN, Prof. dr. ing. Vasile Țopa, a felicitat participanții pentru alegerea de a petrece 2 săptămâni în cadrul UTCN și a subliniat: ”Sunt foarte bucuros că avem așa o echipă de studenți voluntari în universitatea noastră care se implică în organizarea unor astfel de evenimente. Voi, elevii de liceu, ați ajuns la una dintre cele mai actuale universități din România, aici unde vorbim de tehnologie. Bucurați-vă de acest oraș, de colegii studenți și dacă veți dori să continuați devenirea voastră aici, trebuie să știți că o veți putea face cu șansa de a studia într-un campus universitar european”.

În intervențiile domniilor lor, domnii decani au prezentat pe scurt atractivitatea și specificul fiecărei facultăți iar la sfârșitul întâlnirii, elevii au adresat întrebări cu privire la modul de desfășurare al cursurilor în UTCN, cercetare, colaborarea cu marile companii și mobilități studențești. Din experiența edițiilor anterioare, proiectul are un ecou puternic la nivel local și național, ani la rând fiind premiat ca cel mai popular proiect în rândul studenților din Cluj, în cadrul Galei Tineretului Clujean.

image2.jpg

Comentarii Facebook