Cinci ani de închisoare pentru profesorul de etică de la UBB, care a luat mită de la studenţi


Profesorul Rudolf Cristian de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității „Babeș Bolyai" Cluj-Napoca a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării hotărârii și i se interzice să mai fie profesor pe o durată de cinci ani, după executarea pedepsei. 

Tribunalul Caraș-Severin a menţinut măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 60 de zile de la pronunţarea sentinţei, preum şi obligarea lui Rudolf Cristian la plata sumei de 11.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

În zilele de 11, respectiv 16 februarie, lectorul universitar ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani pentru promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”).

El ar fi pretins de la fiecare masterand:

  • 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă,
  • 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă,
  • 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

În 18 februarie 2023, Rudolf Cristian ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care a fost organizat flagrantul”, potrivit procurorilor.

Comentarii Facebook