Joi 2 Februarie

Emil Boc: "Sunt bani luaţi cu japca din buzunarele clujenilor”


Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus că "Guvernul Ponta a dat un tun administraţiilor locale, naţionalizând nişte sume de bani din taxele de timbru judiciar", fapt care va crea un minus de un milion e euro în bugetul municipalității în 2014.

"Guvernul Ponta a dat un tun administraţiilor locale, naţionalizând nişte sume de bani din taxele de timbru judiciar. În urma unei ordonanţe de guvern, Guvernul Ponta dă bugetului municipiului Cluj-Napoca pe 2014 un tun de un milion de euro şi un tun de 1,3 milioane de lei pentru ultimele şase luni ale anului 2013. Este vorba despre OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, care stabileşte că, de la 1 iulie, 30 la sută din ce se încasează din taxe judiciare la primării merge la bugetul de stat, iar 70 la sută rămâne la bugetul local. Până acum, sută la sută din aceste taxe rămâneau la bugetul local", a spus Boc.

Potrivit edilului, cea mai rea parte este că, începând de la 1 ianuarie 2014, bugetul local rămâne doar cu 55 la sută din aceste taxe judicicare, Guvernul încasând 45 la sută.

"Sunt bani luaţi cu japca din buzunarele clujenilor şi duşi la Bucureşti fără să ni se ia vreo atribuţie suplimentară pe care să n-o mai plătim, încălcând şi sfidând autonomia locală, banii comunităţilor locale, într-un climat de totală dictatură a Guvernului, fără consultarea primăriilor şi fără a le lua vreo povară fiscală. Pentru a acoperi lipsa locurilor de muncă şi incapacitatea de a avea o creştere economică, Guvernul ia banii primăriilor", a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook