Emil Boc le cere clujenilor să REZISTE în lupta cu virusul COVID 19 cel puțin până în decembrie: Atunci s-ar putea depresuriza situația


Primarul Emil Boc a precizat că, cel puțin până în luna decembrie, nu putem lăsa garda jos în lupta cu coronavirusul, pentru că atunci ar putea apărea un vaccin. 

Azi, 20 august, sunt 36 de cazuri. Am fost într-o fază de platou, iar acum suntem din nou la faza de ”dinți de fierăstrău” și nu se stabilizează.

Persoane decedate sunt 51 până acum. 1741 cazuri în total. Suntem într-o zonă controlabilă și sub control. Avem situația sub control cu ajutorul medicilor și a cetățenilor. Fac apel la cele trei reguli: spălat pe mâini, distanțare socială și purtarea măștii. Să nu vrem să ajungem să supra încărcăm sistemul sanitar. Ajung foarte mulți infectați și la terapie intensivă și vom avea insuficiente . E o bătălie contracronometru până cel puțin în una decembrie când se spune că va apărea un vaccin, când se va depresuriza situația la nivel național și mondial. 

Nu am fost adeptul amenzilor, ci al conformării voluntare. Le mulțumesc cetățenilor”, a spus Emil Boc.

Untitled11.jpg

Untitled12.png

Boc susține că virusul este real și acest lucru este subliniat de faptul că, după relaxarea de la finalul stării de urgență, numărul cazurilor de  Covid 19 a crescut. 

Dacă după perioada de relaxare nu ar fi izbucnit cazurile așa cum sunt, într-adevăr se putea spune că nu există virusul ăsta, că a fost o gogomănie. Dar prin faptul că după ce au urmat relaxările, au fost deciziile Curții Constituționale, au fost săptămâni fără săptămâni fără lege prin care să protejezi populația, și nu mai insist asupra motivelor, cazurilor au luat-o în sus. Dacă o lua în jos însemna că nu a existat virusul, dar din nefericire aceasta este dovada clară că virusul există”, a mai spus primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook