Emil Boc la TIFF: Vom lansa un fond local de susținere a cinematografiei - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a fost invitat să ia cuvântul la ceremonia de deschidere a Festivalului Internațional de Film Trasilvania (TIFF), vineri seara, la Casa de Cultură a Studenților. Edilul șef a vorbit despre un fond local de susținere a cinematografiei.

 

Emil Boc a spus că ambiția sa este ca în Cluj-Napoca să apară un pol de producție cinematografică și a spus și cum s-ar putea realiza acest lucru.  

 

TIFF este un brand de Cluj şi vreau să ne uităm la viitor. Avem câteva ambiţii, printre care faptul că oraşul doreşte să devină un centru de producţie cinematografică. Este un obiectiv care figurează în strategia Primăriei pentru perioada 2014 - 2020 şi se va concretiza prin cel puțin două lucruri concrete: un centru de industrii creative, finanţat din fonduri europene, un Hollywood transilvănean, şi prin crearea, în premieră în România, a unui fond de dezvoltare locală pentru ceea ce însemană susţinerea cinematografică. 

 

Dacă municipalitatea pune un leu, producătorul pune cinci și de aici începe costrucția unei frumoase sper eu reușite și de creație cinematografică și de dezvoltare a Clujului. Avem acum contextul și avem resursele umane, avem două facultăți de profil, avem un public avizat și de ce nu Clujul merită să ajungă și un pol de producție cinematografică”, a declarat Emil Boc.

 

TIFF 2014 a început cu un film de EXCEPȚIE, dar într-o sală sub standardul festivalului - FOTO

Comentarii Facebook