Emil Boc întrerupt de protestele unui etnic maghiar, la discursul său de la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

 

Primarul Clujului a ținut un discurs la depunerea de coroane de la fosul Hotelul Biasini, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. 

 

Un bărbat din mulțime, de etnie maghiară, care purta un steag pe care scria ”Cluj, Kolozsvar, Klausenburg”, a strigat ”Rușine!” primarului de mai multe ori, până când Emil Boc replicat ”Mulțumesc!”, în limba maghiară. ”Din respect pentru dumneavoastră, mă ascultaţi, că vreau să vă ascult şi eu pe dumneavoastră. Koszonom! Asta înseamnă că putem să avem un dialog oriunde şi oricând şi nu îl voi refuza niciodată, dar să înţelegem că doar punând accent pe lucrurile care ne unesc, vom putea merge împreună. Acest lucru este prima şi cea mai importantă lecţie pe care ne-au lăsat-o înaintaşii noştri şi la care ne raportăm astăzi”, i-a replicat, elegant, Emil Boc.

La final, bărbatul și-a explicat gestul spunând că s-a săturat să de lipsa de multiculturalism din Cluj-Napoca. El i-a cerut lui Emil Boc să monteze plăcuțe în cele trei limbi la intrarea în Cluj-Napoca.

 

În afară de acest incident izolat, evenimentele din 15 martie de la Cluj-Napoca s-au derulat într-o atmosferă calmă, semn că orașul este un exemplu pentru toată lumea. 

 

Gest de normalitate la Cluj. Etnicii maghiari au intrat cu tricolorul în biserică VIDEO

 

În Cluj-Napoca, plăcuțele bilingve nu pot fi amplasate pentru că minoritatea maghiară reprezintă sub 20% din populație. Cu toate acestea, Consiliul Local a aprobat montarea de plăci cu numele Cluj-Napoca, în mai multe limbi, la intrarea în oraș.

Comentarii Facebook