Emil Boc explică motivul pentru care miroase a gunoi la Cluj-Napoca


Primarul Emil Boc a explicat care este sursa mirosului de gunoi semnalat de numeroși clujeni în această perioadă în mare parte din oraș.

Conform primarului, este mirosul este cauzat de transportul deșeurilor de la rampa temporară la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

Odată cu deschiderea CMID, există obligația ca deșeurile de pe rampa temporară unde s-au depus timp de cinci ani gunoaie să fie transferate în noul depozit. A fost o combinație nefericită de mai mulți factori, în primul rând atmosferici, pe de altă parte cantitatea destul de mare transferată și care a generat această situație extrem de neplăcută”. a declarat Boc în cadrul unei conferințe de presă. 

Este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru faptul că nu am rămas cu gunoaiele în stradă din 2015 în 2020. Noi nu am avut unde duce gunoaiele 5 ani de zile, a trebuit să găsim acele soluții temporare pentru a duce gunoaiele din stradă într-un loc autorizat”, a completat edilul.

Emil Boc a precizat că a discutat cu factorii autorizați ca, pe viitor, aceste transferuri de deșeuri să se întreprindă limitat și ținând cont de condițiile atmosferice care nu favorizează transmiterea mirosului.

Comentarii Facebook