Miercuri 24 Aprilie

Emil Boc, dur cu cei nevaccinați: Poate la sărbătorile care vor urma, la masă veți pune mai puține farfurii


Primarul Emil Boc a făcut o declarație dură, în ceea ce-i privește pe cei nevaccinați.

În acest moment singura cale pentru a salva viața este vaccinarea. Peste 90% dintre decese au fost în rândul persoanelor nevaccinate. Toate analizele făcute arată că persoanele vaccinare nu sunt ferite de riscul infectării, dar sunt protejate din perspectiva salvării vieții și ajungerii la Terapie Intensivă.

Ca să simplific, vaccinul, dacă mai sunt unii care se îndoiesc și cred că nu există COVID 19, are marele merit de a salva viața și de a evita aglomerarea din spitale. 

Prin vaccinare vom avea grijă că la masa de Crăciun de anul viitor vom avea același număr de persoane, cu același număr de farfurii la masă. Dacă nu, la sărbătorile următoare, din nefericire, s-ar putea să avem cu o farfurie mai puțin la masa de Crăciun sau, Doamne Ferește, cu mai multe.

Este dur ce spun, dar asta e realitatea crudă. Nu mă mai bazez pe supoziții, ci pe date științifice, validate pe plan mondial”, a afirmat primarul Emil Boc, în plenul ședinței Consiliului Local de miercuri, 22 decembrie.

Boc. Valul cinci COVID -19 va veni

Dacă cineva are îndoială că nu vom avea un nou val, se înșeală amarnic. Din nefericire plătim stabilitatea de azi cu foarte multe vieți pierdute din valul anterior, când am avut un grad redus de vaccinare și am plătit cu viața. Trebuie să învățăm și să diminuăm din impactul valului care va veni”, a mai spus Emil Boc.

Clujul nu va avea concert de Revelion! Boc susține că decizia este la îndemâna lui. Clujul va avea totuși mini focuri de artificii de pandemie

Comentarii Facebook