Cluj: După fix 3 luni, județul iese din scenariul roșu COVID -19 - PREMIERĂ


Clujul iese din scenariul roșu după fix trei luni de luptă. Județul Cluj a depășit trei cazuri la mia de locuitori în 22 octombrie 2020 și a intrat în scenariul roșu COVID.

În noiembrie 2020, Clujul a ajuns la 9 cazuri la mia de locuitori, iar lucrurile s-au acutizat, circulația după ora 23.00 a fost interzisă, iar magazinele au fost închise la ora 21.00.

Duminică, 24 ianuarie, situația dă primele semne de normalitate, rata de infectare ajungând la 2,9 cazuri la mia de locuitori. Epidemiologii spun că suntem la limită, dar trendul este descedent. 

Sâmbătă, 23 ianuarie, rata de infectare a fost de 3,1 cazuri la mia de locuitori. 

SOCIAL Cazuri COVID-19 Cluj: Circa 12% dintre cei testați în ultimele 24 de ore au ieșit pozitivi

În Cluj-Napoca, rata de infectare a scăzut la 3,9 cazuri la mia de locuitori. Sub 3 cazuri la mie se poate discuta despre deschiderea școlilor. 

Ne dorim cu toții să scadem cat mai repede că sa putem reporni sectorul Horeca, sa reînceapă scoala și lucrurile sa reintre cat de cat in normalitate. Încă pericolul nu a trecut, e nevoie de aceeasi responsabilitate de care clujenii au dat dovadă până acum. Noi că instituții facem tot posibilul in acest sens, sunt convins că vom avea și sprijinul clujenilor pe mai departe”, a declarat pentru Știri de Cluj prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Comentarii Facebook