Emil Boc acuză că are 36 de procese cu Janis Club. Ce spune patronul clubului

 

Primarul Emil Boc a cerut Guvernului Ponta, într-un mesaj public, să dea puteri Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), pentru a verifica și închide localurile cu probleme.

 

Noi la Cluj-Napoca avem probleme și un exemplu era clubul Janis. Cred că avem în instanță 36 de procese pentru a închide acest local până la respectarea normelor de siguranță și de sunet. După ce deschidem un proces, patronii deschis altă firmă la registrul comerțului și declară pe propria răspundere că totul este în regulă. Numai cu o lege dură mai putem face ceva. ISU ar trebui să poată acționa ca și ANAF -ul”, a declarat primarul Emil Boc. 

 

Unul dintre patronii Janis, Adrian Munteanu, a declarat că localurile lui respectă normele de siguranță, inclusiv în privința ieșirilor de incendiu.

 

Aspectele legate de Primarie nu au nicio legatura directa cu cele legate de ISU. Nu sunt in masura sa va raspund concret, nu ma ocup eu de aceste aspecte tehnice, dar pot sa va spun ca toate localurile noastre indeplinesc conditiile FAPTICE pentru functionarea legala si sigura, poate nu si pe cele birocratice. Hartii aveau insa si cei de la Colectiv…

 

Orice asociere a noastra cu situatia actuala generala e speculativa si pleaca fie de la o experienta veche (au trecut aproape 6 ani de la incendiul pt care nu am fost considerati vinovati de catre nicio institutie a statului, inclusiv de catre justitie), care ne-a adus, pe langa zeci de controale tematice (si nu numai) si un plus esential de experienta si responsabilitate, fie de la chestiuni care n-au legatura cu normele PSI, cum e si orarul de functionare. Va mai mentionez ca nu stiu ca firmele noastre sa fi pierdut vreodata un proces, iar dvs cred ca aveti destula incredere in justitia clujeana”, a declarat Adrian Munteanu, conform Clujust.ro.

 

Acesta a postat pe Facebook imagini cu ieșirile în caz de incendiu. Adrian Munteanu crede că multe cluburi din Cluj-Napoca vor avea probleme pentru că nu respectă această prevedere.

 

Patronii clubului Janis au avut probleme până acum cu 3 incendii, în 2008, 2009, la clubul My Way, unde există ieșire de siguranță, dar șila Janis Stuf, pe strada Victor Babeș, în 2010. Nimeni nu a fost rănit. ”Noi suntem pățiți cu incendiile și siguranța este pe primul loc. La Janis, în Piața Unirii avem mai multe ieșiri de urgență. Suntem alături de victime, astfel că am și donat din încasări 3.700 de lei”, a mai spus Munteanu.

Comentarii Facebook