Emil Boc: A purta mască reprezintă un act de patriotism


Numărul cazurilor de coronavirus din țară este în continuă creștere, lucru valabil și în municipiul Cluj-Napoca. Municipiul și alte 8 localități din județ au depășit deja o rată a incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a lansat un apel către cetățeni pentru a fi cât mai responsabili și a respecta măsurile de protecție și prevenire impuse de autorități.

Lucrurile nu arată bine nici în Europa, nici în România și nici la Cluj-Napoca. Trăim poate cele mai dificile timpuri de după cel de-al doilea război mondial. Legile țării trebuie să fie respectate.Trăim vremuri excepționale și trebuie să avem în vedere măsuri excepționale. Aceste măsuri nu vor putea fi însă eficiente fără implicarea fiecăruia dintre noi. Toți suntem în aceeași barcă. Acest virus nu alege după culoarea ochilor, după profesie sau după apartenență politică sau avere. Pur și simplu lovește acolo unde găsește un organism sau un organ bolnav și vedeți că de la tineri la bătrâni lovește nimicitor. De aceea gestul fiecăruia dintre noi salvează vieți și locuri de muncă. Gestul nostru responsabil înseamnă mască, distanțare fizică și respectarea condițiilor elementare de igienă. Prin asta salvăm și locurile de muncă și eliminăm presiunea de pe sistemul sanitar.”, a declarat Emil Boc.

Edilul a subliniat că acum este momentul în care oamenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate, precizând că purtarea măștii reprezintă ”un gest de patriotism”.

Acum nu e timpul să întrebăm ce trebuie să facă țara pentru noi, e timpul să întrebăm ce putem face noi pentru țară, pentru ca împreună să trecem peste această pandemie. Eu o spun fără cuvinte mari, a purta mască reprezintă un gest de patriotism, pentru că în aceste momente îți arăți solidaritatea față de comunitatea locală sau națională”, a mai declarat primarul Clujului.

Comentarii Facebook