Elicoptere Black Hawk cu armament deasupra Clujului. Este o misiune - VIDEO


Mai multe elicoptere Black Hawk cu armament au fost observate deasupra Clujului, vineri, în jurul orei 13.20.

Nu sunt motive de îngrijorare, fiind o misiune a trupelor americane.

Elicoptere Black Hawk fotografiate pe Aeroportul din Cluj. Au zburat deasupra Clujului - FOTO EXCLUSIV

La Câmpia Turzii, județul Cluj, unde forțele americane au masate aeronave și trupe.

Acolo este și o drona MQ-9 Reaper, folosită la lichidarea lui Soleimani, a fost trimisă de americani la Baza de la Câmpia Turzii.

Un raport publicat de Flight International arată că România este se află pe locul 4 la dotarea cu aeronave de luptă, pe flancul estic al NATO. În bazele din țara noastră sunt 17 aeronave F16, alături de MIG -uri şi IAR -uri. În plus, vor mai fi cumpărate alte avioane F35, după cum a anunțat preşedintele României

SUA a adus la baza din câmpia turzii celebrele drone MQ-9 Reaper. Echipamentele aeriene ghidate de la distanţă au fost folosite la lichidarea liderului iranian Qasem Soleimani, scrie Antena3.ro.

Dronele MQ9 Reaper sau Predators II sunt vehicule pilot extrem de sofisticate. Sunt utilizate pentru lovituri aeriene, direcționare cu ghidare cu laser și, de asemenea, colectarea de informații. Utilizarea obișnuită a acestora vizează loviturile ghidate cu laser și cu o capacitate mare de distrugere a țintelor. Dar la această bază, cel mai probabil, chiar dacă au capabilităţi extinse, sunt folosite pentru culegerea de informaţii. 

Comentarii Facebook