Elevii și studenții nu vor purta mască la cursuri dacă se respectă distanța socială


Elevii și studenții nu vor purta mască la cursuri dacă se respectă distanța socială, se arată în ultimul ordin emis de Ministerul Sănătății. 

Elevii vor reveni la școală din 2 iunie, până în 12 iunie, pentru a face pregătire pentru examen. 

În funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, pot exista unele excepții, astfel:

a) ) angajatul este singur în birou sau se află minim 2 m între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;

b) persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

c) persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);

d) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri

f) elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare

g) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, se arată în ordin.

Printr-un ordin emis acum șapte zile de Ministerul Educației se impuneau reguli stricte în care să facă elevii pregătirea.

În sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu maxim 10 elevi, situați al circa 2 metri distanță unul de celălalt, care vor purta mască pe tot parcursul desfășurării activităților din unitatea de învățământ.

În perioada 2 - 12 iunie, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de 3 ore pentru elevii de liceu și de 2 ore pentru elevii de gimnaziu. În situația școlilor care vor face activități de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de 2 ore pentru dezinfectare/igienizare cu substanțe biocide. 

În perioada de pregătire, pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze între ei”, se arată în cerințele Ministerului.

Comentarii Facebook