Miercuri 25 Mai

Elevii clujeni ies în stradă pentru copiii defavorizați. Mărșăluiesc prin centrul Clujului


Aproximativ 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga, din Cluj-Napoca, vor mărșălui mâine, 12 ianuarie, împotriva violenței și pentru a promova solidaritatea față de persoanele defavorizate.

Marșul este organizat de membrii clubului IMPACT Sunshine, al Fundației Noi Orizonturi, și va începe de la ora 13.00, în Piața Avram Iancu. Acesta se desfășoară pe traseul Prefectură-Piața Unirii-Primărie, iar copiii vor purta tricouri și pancarte cu mesaje de genul ”Așa nu mai merge!”, „Stop violenței!” și „Împreună suntem mai puternici!”, invitându-i pe toți cei care cred în demersul lor să li se alăture.

Inițiativa face parte din proiectul „Copii pentru copii”, pe care clubul IMPACT Sunshine îl derulează în cadrul competiției „EU sunt de IMPACT!”, lansată de Fundația Noi Orizonturi în septembrie 2015. „Copii pentru copii” s-a născut din dorința impacților de a-i ajuta pe copiii mai puțin norocoși decât ei să depășească mai ușor anumite probleme.

În apropierea școlii noastre, pe strada Sobarilor, funcționează Centrul Creștin pentru Copiii Străzii, iar o parte dintre copiii de acolo învață la noi. Elevii noștri au o anumită empatie pentru acești copii și au simțit nevoia de a-i proteja cumva”, spune profesor Aura Cuibus, lider al Clubului IMPACT Sunshine.

Astfel, în ultima săptămână de școală înainte de Sărbătorile de iarnă, impacții i-au invitat la Nicolae Iorga pe 12 dintre elevii de la Şcoala Specială – Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată, pentru a petrece împreună câteva ore în care au vorbit, au râs, au mâncat cozonac și au confecționat împreună decorațiuni de iarnă, pe care le-au vândut în școală, într-o acțiune de adunare de fonduri suplimentare pentru program.

După marșul prin care doresc să atragă atenția comunității asupra obstacolelor și neajunsurilor pe care le au de depășit orfanii, copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii defavorizate, clubul va organiza un carnaval la care îi va invita din nou pe cei de la Școala Specială – Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată. Carnavalul Tuturor este programat să se desfășoare în 13 ianuarie, în jurul prânzului, la Școala Nicolae Iorga.

Comentarii Facebook