Elevii au vizitat Aeroportul Cluj în cadrul programului ”Școala altfel” - FOTO

 

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a fost luat acu asalt de elevi în cadrul programului educațional ”Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016!”. 

 

Peste 2000 de elevi din judeţele Cluj, Bistriţa, Bihor, Zalău şi Alba au aflat în cadrul Turului de vizitare al Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu" Cluj informații interesante și specifice aviaţiei civile. 

 

Vizita la aeroportul clujean a început prin efectuarea controlului de securitate, procedură obligatorie pentru accesul pe platforma aeroportului, astfel încât copiii au înțeles o parte din regulile călătoriei cu avionul. Pe tot parcursul vizitei, copiii au avut acces în zona de staționare a echipamentelor aeroportuare, unde, personalul specializat a oferit informaţii cu privire la funcţionarea aeroportului şi caracteristicile tehnice ale acestuia şi a explicat vizitatorilor întregul proces de deservire a unei aeronave care se află în spaţiul aeroportuar, de la aterizarea sa pe pistă până în momentul în care este pregatită pentru decolare.

 

Traseul Turului de Vizitare a cuprins informaţii despre: Terminalele de Plecări / Sosiri, tipurile de aeronave care au aterizat/ decolat de pe pista aeroportului chiar în timpul vizitei lor, Turnul de control ROMATSA, platforma pentru aeronave, pista de decolare/aterizare şi căile de rulare aferente, rolul utilajelor speciale: scările de pasageri, cărucioarele şi benzile de bagaje, grupurile generatoare de curent, autocisternele cu kerosen, ambulanța, autospecialele de pompieri, etc.

 

La finalul turului de vizitare copiii au primit răspunsuri la curiozităţile pe care le aveau despre lumea aviaţiei civile învâțând lucruri noi în Săptămâna Atlfel.

 

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj are un program prin care cei care doresc pot să descopere specificul aviației civile, prin programul Tur de vizitare aeroport, prezentat pe site-ul aeroportului: www.airportcluj.ro. Prin intermediul acestui program aeroportul clujean ajută la promovarea aviației și o face cunoscută în rândul copiilor și tinerilor.

 

 

 

Comentarii Facebook