Elevele din Cluj cu zece la Bac, întrebate dacă vor să plece din țară! Vezi cum au răspuns


Două dintre cele sașe eleve care au luat zece la BAC au fost întrebate, în emisiunea Știri de Cluj LIVE, dacă ar dori să plece și să studieze în străinătate, iar răspunsul a fost contrar așteptărilor.

Este intr-adevăr tentant pentru noi să urmăm o facultate în străinătate, însă eu, în ceea ce mă privește, voi urma facultatea în țară, mai exact aici, în Cluj-Napoca. Probabil mă voi specializa în străinptate. Depinde cum vor evolua lucrurile. Cred că este o schimbare foarte mare opșiunea de a studia în străinătate pentru că lucrurile sunt total diferite. Cei care totuși doresc să plece în străinătate, le sugerez să opteze pentru o facultate bună, pentru că sunt unele care sunt mai slabe decât aici, iar copiii se duc doar pentru că în Anglia și că sună bine.

E prea repede să mă gândesc dacă pe termen lung voi pleca în străinătate. Voi lăsa lucrurile să vină de la sine și voi vedea în viitor”, a spus Alexandra Marian, absolventă a Liceului ”Gheroghe Șincai”, infirmând astfel clișeul că toți tinerii buni vor să plece din țară.

Mă gândeam în urmă cu ceva timp, dar la momentul acesta este prea târziu. Trebuia să aplic din clasa a unsprezecea pentru o facultate în străinătate, iar acum e prea tarziu. Voi încerca să fac un schimb de experiență pe perioada faculății”, a spus și Gabriela Todean, absolventa aceluiași liceu.

 

În județul Cluj au fost șase eleve care au luat zece la BAC, dar niciuna nu vrea să plece la studii în străinătate.

 

Contestații BAC 2012: La Cluj sunt 130 de elevi care au luat examenul în urma recorectărilor

Comentarii Facebook