Contestații BAC 2012: La Cluj sunt 130 de elevi care au luat examenul în urma recorectărilor


Inspectorul general școlar Valentin Cuibus a declarat, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE că sunt 130 de elevi clujeni care au luat BAC - ul în urma contestațiilor.

Eu am văzut rezultatele și vineri dimineața se vor și publica. Sunt undeva la 130 - 140 de contestații se pare că au fost admise. Erau sub cinci inițial și au trecut peste 5 și care acum sunt fericiți. Dar sunt și câțiva care nu vor fi foarte fericiți pentru că au căzut de la note de 5,50 - 5,60 au coborât sub cinci. Aveau nevoie de note mai mari pentru ca nu au făcut contestații numai pentru a le face”, a declarat inspectorul general Valentin Cuibus.

Despre procentajul de 54% promovabilitate la BAC, Alexandra Marian, o elevă de la Liceul Gheorghe Șincai, care a obținut media zece la Bac, a spus că procentul mic nu este surprinzător.

Subiectele au fost de nivel mediu, după părerea mea, iar procentajul a fost destul de scăzut. Și anul trecut a fost apropiat, dar nu putea fi o schimbare majoră. Părerea mea este că se putea obține un procentaj mai ridicat la toate județele”, a spus Alexandra.

Chiar nu pot să vă spun care sunt cauzele. Situația este dramatică și vorbim despre o vină individuală a elevilor, dar trebuie să fie și alte cauze”, a spus Gabriela Todean, o altă absolventă de zece.

Comentarii Facebook