Elevă din Cluj către ministrul Educației: Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! Ne vreți proști, să ne manipulați


O elevă din Dej supărată că profilul pe care vrea să îl urmeze la liceu ar putea fi desființat a scris o postare dură adresată ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. 

Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! Desi sunteti ministrul Educatiei (un statut prea inalt, pe care NU il meritati) sunt sigura ca pana si un copil de 5 ani ar intelege ca nu stiti ce faceti cu viata multor oameni si elevi in cazul de fața. Am 14 ani, locuiesc in localitatea Dej, judetul Cluj si am o medie generala de 9,96. Urmeaza sa dau admiterea pentru a intra la liceu, respectiv la clasa de stiintele naturii, dar sunt 50% sanse ca acest lucru sa nu mai fie posibil. MULTUMESC! Sunt convinsa ca la varsta mea inteleg pe deplin ce lovitura ne-ati oferit. Se presupune ca ar trebui sa faceti bine pentru tara, nu? Ei bine, dumneavostra luati orice suflare de educatie care mai exista in aceasta societate. Din dorinta de a-mi salva viitorul am inceput sa scriu acest mesaj, izbucnind in lacrimi cand am aflat ca aici in Dej este o probabilitate de 50-50 sa taiati o clasa de matematica-informatica sau stiintele naturii. De ce? In adancul acestui ordin pe care l-ati dat cu o zi in urma se afla adevarata realitate.. Este prea putin vorba despre copiii care nu iau 5... NU! E vorba ca de pe acum doriti ca si copiii buni sa se lase de invatat, sa devenim o tara de prosti, doar pentru a fi mai usor manipulati! Trebuie sa recunoastem adevarul crunt .. Romania in momentul de fata este condusa de incompetenti!!! Am invatat in acesti 4 ani de la profesori extrem de buni, am tras de mine ca sa fiu sigura sa intru la bio-chimie, cand, daca stiam, puteam lejer sa intru si cu o medie muuullt mai mica la filologie... Va bateti joc de noi, dar sper ca peste 10 ani actuala generatie de tineri, cand vom fi pe propriile noastre puteri sa fim doza de aer de care are nevoie Romania! Imi doresc sa distribuie cat mai multa lume acest mesaj ca un semnal de alarma pentru acest Guvern !!”, a scris Mic Giulia, elevă la Liceul Teoretic ”Al. Papiu Ilarian”, Cluj.

Inspectorul general ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a spus că în cursul zilei de miercuri au fost discuții de desființare a unei clase, dar nu s-a vorbit despre un anume profil. ”Clasa nu se desființa, ci se transforma în clasă de profesională. Ideea a căzut, și acolo, la Dej, nu se va desființa nimic”, a spus Cuibus.

Comentarii Facebook