Elev UMILIT la Liceul de Muzică din Cluj. Părinții îi iau apărarea învățătoarei - VIDEO

 

Cazul elevului de 7 ani umilit și agresat verbal de învățătoarea de la Liceul de Muzică din Cluj a luat o turnură incredibilă. Părinții elevilor îi iau apărarea profesoarei isterice. 

 

Aceștia spun că atitudinea ei este nepotrivită, dar că și elevul de 7 ani a avut un comportament necorespunzător.

 

Întrebată dacă știe despre umilirea elevului, o mămică ce o susține pe învățătoare a spus: ”Copilul meu mi-a spus că a fost certat un alt elev de doamna profesoară. Dacă ascultăm toată înregistrarea vă dați seama care e adevărul, dar dacă trunchiați o parte din înregistrare nu. Sunt trei luni de înregistrări. Câte momente frumoase au fost înregistrate și câte nasoale”, a spus un părinte, care îi ia apărarea învățătoare. Ea a mai menționat și că vor face o plângere către Inspectoratul Școlar împotriva familiei Gherman, care a înregistrat ieșirea învățătoarei.

 

Aceasta acuză aceeași familie că face probleme. ”Nu am avut nicio problemă până când nu au venit ei în clasă”, a mai spus ea. Întrebată dacă i se pare normală ieșirea profesoarei, mămica a recunoscut că ”au fost niște ieșiri. Dvs nu înjurați în trafic niciodată?”.

 

Un alt părinte a explicat că învățătoarea Monica Chiorean este iubită de elevi și este un dascăl extraordinar.

 

 

Sorin Gherman, tatăl fetei care a purtat la ea reportofonul și a înregistrat-o pe profesoara în timpul ieșirilor isterice, susține că nimeni nu stă lângă el în acest război. El și-a retras fiica de la Liceul de Muzică, pentru că era terorizată și speriată de profesoara Monica Chiorean.

 

Comportamentul acestei învățătoare nu mi se pare că are de-a face cu ceea ce înseamnă învățământ. Mulți dintre părinți și-au retras plângerile pentru că unii nu au curaj și alții au copii în școală. Fetița ne povestea că tot timpul profesoara le spunea ”la dracu”, ”să vă duceți la dracu” și nu ni se părea real, până când nu am auzit înregistrările. Eu cred că un asemenea cadru nu are ce căuta în învățământ. 

 

Părinții care susțin un astfel de dascăl o fac pentru că sunt manipulabili sau că nu sunt conștienți de consecințele unui comportament care poate afecta viața copilului lor.

 

Dacă un copil își uita o carte sau o fișă intra în panică. Copilul meu avea dureri de cap. Se trezea din somn și plângea că o doare capul cu gândul că vine la școală. Într-o zi a zis: ”Vă rog nu mă mai duceți la școală”. Am retras-o de la școală”, a declarat Sorin Gherman.

 

”Am fost acuzați că s-a prelucrat înregistrarea și că este repetată de trei ori o porțiune, deși profesoara zice cu gura ei: ”Dați-i de trei ori trezirea”. Nu eu i-am spus vorbele în gură. Faptul că acesști copii știau formula și ce să spună arată că acest episod s-a mai repetat”, a mai spus părintele.



 

Conducerea Liceului de Muzică promite că o va sancționa pe învățătoarea care l-a umilit pe elev, dar culmea și că nici măcar acum nu a ascultat înregistrarea difuzată de Știri de Cluj, în care se aude cum elevul este făcut imbecil, tâmpit și trimis la ”dracu” în repetate rânduri. În plus, profesoara Monica Chiorean îi pune și pe ceilalți elevi să îl umilească.

 

Ascultă AICI înregistrarea AUDIO.

Comentarii Facebook