Elev pe trotinetă, lovit de o mașină în centrul Clujului, când traversa pe roșu - VIDEO


Un elev aflat pe o trotinetă a fost lovit de un autoturism, la intersecția P-ței Ștefan cel Mare cu strada Posada. Mașina a pornit de la semafor pe culoare verde, dar puștiul s-a avântat pe trecerea de pietoni, deși era roșu pentru pietoni.

Șoferul a venit dinspre Piața Ștefan cel Mare, a oprit la semafor pentru că era culoare roșie, iar apoi toată coloana de șoferi s-a pus în mișcare. Pe imaginile video, la secunda 25, se poate vedea cum elevul a apărut dinspre strada Posada, și a accelerat, deși era roșu la pietoni. Acesta a crezut că poate trece, fiind lovit de un autoturism care circula regulamentar. 

Poliția Cluj anunță că ”din cercetările preliminare s-a constatat că un minor de 11 ani, aflat pe o trotinetă, s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, moment în care a fost accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani.

În urma evenimentului rutier, minorul a fost preluat de un echipaj medical. Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat rezultat negativ. Sunt continuate cercetările urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs accidentul”.

Comentarii Facebook