Ce spune Protecția Copilului Cluj despre cazul elevului pe care au urinat colegii


Nicoleta Molnar, directorul Protecției Copilului Cluj, a spus că instituția pe care o conduce nu poate lua măsuri împotriva elevilor abuzatori de la Huedin, care au urinat peste un coleg în excursia cu școala. 

Cazul este la noi în evaluare. Toți copiii implicați discută cu specialiștii. Mai departe cazul este instrumentat de poliție. În afară de consiliere și suport, Protecția Copilului nu are competenta de aplicare de sancțiuni.

Fără o plângere la poliție nu se pot lua măsuri legale împotriva acestei fo=rme grave de bullying”, a spus Nicoleta Molnar.

Aceasta a precizat că bullying-ul la nivel național este o problema tot mai acută.

Din punctul meu de vedere sunt mai multe motive:

accesul liber, nerestrictionat, la social media, peste capacitatea de înțelegere a copilului, care preia lucruri în funcție de capacitatea lor de înțelegere.. 

în ziua de azi părinții sunt foarte ocupat și lși timpul de relationare cu copilul a scăzut îngrijorător.

a scăzut toleranța față de cel de langa tine.

Este un decalaj foarte marte între posibilitatile materiale ale unor familii, fata de altele. Acest lucru crește frustrarea, care se poate manifesta prin diverse forme. Fie prin retragere, violentă și anumite actiuni, care să pună în inferioritate persoana de lângă tine”. 

Colegii unui elev rom din Huedin au urinat peste acesta și au filmat totul

Un elev de etnie romă a fost supus unui abuz deosebit de grav de colegii lui în timpul unei excursii la Viena. Copiii din clasa a noua au fost culcați câte 4 în cameră. Băiatul a imobilizat și umilit de ceilalți trei, care au filmat totul.

Unul dintre elevii agresori este nepotul secretarului Primăriei Huedin, al treilea om din oraș, iar din toamna anului 2022 cazul a fost ținut la sertar.

Mama băiatului umilit spune că a reclamat cazul la Protecția Copilului Cluj, dar nu s-a făcut nimic pentru că băieții s-ar fi împăcat. 

Elev din Cluj batjocorit în excursia cu școala. Mama: ”Au urinat pe fața lui”. Unul dintre abuzatori este nepotul unui mahăr din Primărie

Foto: Sediul Direcției de Protecție a Copilului Cluj


Comentarii Facebook