Elena Uioreanu a discutat cu Raed Arafat despre CRIZA de la Institutul Inimii Cluj: ”Situația s-a deblocat”

 

Deputatul PNL Cluj, Elena Uioreanu, a discutat cu secretarul de stat Raed Arafat despre criza financiară de la Institutul Inimii Cluj, unitate de la care și medicii au început să plece deoarece nu sunt bani nici măcar pentru operații.

 

Un RENUMIT chirurg clujean PLEACĂ de la Institutul Inimii din Cluj, din cauza lipsei finanțării

 

Situaţia critică de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, cauzată de insuficienţa fondurilor alocate acestei instituţii medicale de renume, este depăşită. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii mi-a transmis că banii aferenţi derulării programelor curative la Institutul Inimii vor ajunge în aceste zile, prin Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, în conturile unităţii medicale”, a declarat Elena Uioreanu.

 

Parlamentarul clujean, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, a discutat cu Raed Arafat luni, 8 aprilie. ”Raed Arafat a precizat că, pentru acest an, este alocat un buget cu circa 15% mai mare decât în 2012, pentru tratamentele specifice în cazul infarctului miocardic”, a mai spus Elena Uioreanu.

 

Deputatul PNL Cluj i-a prezentat secretarului de stat Raed Arafat și proiectul pe care îl care și care vizează ”crearea reţelei mobile de sănătate în mediul rural şi stadiul în care se află pentru implementarea acestuia pe teritoriul Colegiului 9 Cluj. Acest proiect vine în sprijinul locuitorilor din zone defavorizate sau greu accesibile şi se va realiza cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, fără suport financiar central”.

 

Elena Uioreanu va organiza, pe parcursul lunii mai, o întâlnire cu şefii Consiliilor judeţene şi cei ai instituţiilor din sistemul de sănătate din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest pentru a găsi, împreună, soluţii comune la problemele unităţilor medicale mari. 

 

Deputalul Elena Uioreanu vrea o rețea medicală mobilă pentru sate

Comentarii Facebook