Deputalul Elena Uioreanu vrea o rețea medicală mobilă pentru sate

 

Deputatul USL Cluj, Elena Uioreanu, a anunțat că va propune Consiliului Judeţean includerea în strategia de sănătte a proiectului privind înfiinţarea unei reţele medicale mobile pentru comunităţile rurale şi cele izolate. 

 

Elena Uioreanu consideră că ”implementarea unui astfel de proiect nu va face altceva decât să asigure dezvoltarea rurală durabilă şi să reducă numărul bolnavilor care ajung ”clienţi” ai spitalelor şi sunt consumatori de resurse financiare şi umane importante. Actualmente cea mai mare problemă pentru populaţia rurală este accesibilitatea serviciilor medicale de specialitate din cauza distanţei şi costurilor de deplasare”.

 

Reţelele mobile de sănătate vor permite derularea unor activităţi de prevenţie medicală, dar şi de rezolvare a cazurilor mai puţin grave, care acum ajung în spitale şi sufocă sistemul. Deputatul USL este de părere că proiectul său are multiple beneficii: va permite accesul oamenilor din zonele izolate la servicii medicale fără a fi nevoiţi să se deplaseze zeci de kilometri şi să facă nişte cheltuieli substanţiale pentru a se căuta de sănătate, va reduce numărul cazurilor de internări pentru afecţiuni ce pot fi tratate în afara spitalelor, va contribui efectiv la eliminarea cheltuielilor bugetare pentru susţinerea spitalizării unor cazuri ce nu presupun asistenţă permanentă de specialitate”, a mai precizat Elena Uioreanu.

 

Pentru ca acest proiect să poată funcționa, trebuie reorganizată infrastructura şi ”abia ulterior o investiţie în achiziţionarea unor maşini şi echiparea acestora cu aparatură care să permită realizarea unor investigaţii medicale rapide şi minilaboratoare pentru o serie de analize de urgenţă”, a mai afirmat deputalul Elena Uioreanu. 

 

Parlamentarul clujean a dat ca exemplu SMURD, fără componenta sa de serviciu de urgenţă. Elena Uioreanu va avea și o întrevedere cu secretarul de stat Raed Arafat, părintele SMURD, pentru a analiza împreună modalitatea concretă de realizare a reţelei mobile de sănătate.

Comentarii Facebook