Un RENUMIT chirurg clujean PLEACĂ de la Institutul Inimii din Cluj, din cauza lipsei finanțării

 

Un renumit chirurg cardiovascular din Cluj pleacă de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, deoarece unitatea este subfinanțată de Ministerul Sănătății.

 

Manuel Chira susține că nu sunt bani pentru operații și pleacă la Sibiu. ”Mă mut la o clinică privată, pentru că m-am săturat să lucrez la stat. Nu văd care e viitorul meu în clinica de stat, dacă nu mai sunt bani pentru operaţii”, a spus chirurgul Manuel Chira.

 

Institutul Inimii din Cluj-Napoca are probleme financiare și se lucrează pe liste de așteptare întinse până în septembrie pentru pacienții care se prezintă acum la spital. 

 

Şeful Clinicii de Cardiologie, conferenţiarul Traian Scridon, a spus numai că unitatea sanitară are un ”necaz foarte mare”. 

 

Cei de la Casa de Asigurări de Sănătate Cluj sunt mult mai deschiși: ”Au fost probleme mari cu finanţarea programelor derulate la Institutul Inimii, anume achiziţia de stenturi sau defibrilatoare. De la 1 aprilie aceste proiecte urmează să fie finanţate din bugetul Casei de Sănătate, şi nu de Ministerul Sănătăţii, cum era până acum”.

 

Comentarii Facebook