Miercuri 24 Aprilie

Electrica i-a taiat curentul unei batrane din comuna Frata, pentru o factura restanta de 16 lei!


O femeie de 60 de ani din comuna Frata s-a trezit cu angajatii Electrica la poarta, care i-au taiat curentul pentru o factura restanta de 2 ani.

"Angajatii de la Electrica Campia Turzii m-au sesizat in 14 martie ca imi taie curentul pentru ca am o factura restanta de 16 lei care dateaza din 23 iunie 2009. Nu am primit nicio notificare de plata sau alte documente. Au venit si m-au lasat fara curent", a povestit Ana Pasca, din Frata.

Femeia a reclamat situatia la Consiariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

"Avem cu Electrica foarte multe reclamatii de la clujenii care sustin ca au fost deconectati de la retea, motivandu-se existenta unor facturi restante din 2009. Cazul doamnei din Frata este flagrant si am declansat o ancheta pentru a vedea de ce nu sunt notificati acesti oameni din timp si unde se produce scurt circuitul", a declarat Mircea Radu, seful CJPC Cluj.

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor sustin ca problemele deriva din faptul ca Electrica Distributie nu a transferat toate contractele catre Electrica Furnizare.

"Electrica Furnizare are contracte cu circa 50% dintre clujeni si restul sunt la Electrica Distributie. Desi au trecut 2 ani de cand trebuiau sa faca transferul, inca acest lucru nu s-a intamplat. Nu stiu daca au interesul sa faca acest lucru si este cunoscut faptul ca in perioada 2007 - 2009 isi trimiteau oamenii la citit si puneau din burta facturile. Acum si-au dat seama ca au bani de recuperat", a mai spus Mircea Radu, care a anuntat ca a declansat o ancheta in cazul Electrica pentru incalcarea contractelor cu populatia.

Conducerile Electrica Distributie si Furnizare sunt chemate la audieri, dar directorii "mari" refuza sa se prezinte, trimitandu-si reprezentanti, sustine Mircea Radu.

In cadrul acestui control, inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj verifica si modul in care se face reconectarea celor care sunt debransati, deoarece exista informatii ca acestea se "fac numai pe hartie si oamenii sunt taxati pentru acest serviciu", a mai spus Mircea Radu.

Comentarii Facebook