Ele sunt angajatele de la CEC Cluj care au furat banii clienților - FOTO EXCLUSIV

 

Șefa Agenției nr. 6 CEC, de la Complexul Hermes, Liliana Brie, și Ana Coldea, o angajată de la aceeași agenție, au devalizat conturile mai multor clienți și au sustras suma de 700.000 de lei.

 

Cele două sunt audiate astăzi de Tribunalul Cluj, în cadrul recursului depus de procurorii DIICOT Cluj în urma hotărârii Judecătoriei Cluj-Napoca de cercetare a celor două în stare de libertate.

 

Procuorul de caz a invocat, în înfățișarea de azi, faptul că cele două sunt un pericol pentru ordinea publică și ar trebui cercetate în stare de arest.

 

Anchetatorii susțin că Ana Coldea a sustras suma de 4,3 miliarde de lei vechi, iar Liliana Brie, 1,3 miliarde de lei. Restul banilor, până la suma de 624.779 lei, au fost furați din conturile clienților CEC Cluj de Ana Maria Vincze, o altă angajată CEC, care este cercetată în stare de libertate.

 

Au umblat prin zeci de conturi și au folosit 14 carduri bancare ale unor deponenți, cărora le-au schimbat parolele, pentru a sustrage banii, a susținut procurorul DIICOT Cluj. 

 

Angajații CEC Bank Cluj au devalizat conturilor clienţilor. Lipsesc 700.000 de lei

 

Avocatul Anei Coldea a declarat că aceasta a luat la cunoștință despre fraudele de la CEC abia în 2009 și că nu a avut puterea să denunțe faptele și să nu comită și alte infracțiuni. Soțul angajetei de la CEC are pensie medicală, fiica ei este pensionată cu gradul 1 și are nevoie permanentă de supraveghere, a mai subliniat acesta.

 

Soții Coldea mai au în întreținere o persoană de 87 de ani. ”Ana Coldea a fost dată afară de la CEC și nu mai poate influența ancheta. Judecătorul de la Judecătoria Cluj-Napoca a apreciat temeinic aceste probe când a respins cererea de arestare. Vă rugăm să respingeți recursul și clienta mea să fie judecată în stare de libertate”, a mai spus avocatul Eugen Iordachescu.

 

În apărarea Lilianei Brie, avocatul a declarat că prejudiciul creat de ea, de 1,3 miliarde de lei vechi, a fost recuperat încă din data de 8 martie, iar sesizarea CEC a fost formulată în aprilie 2012. ”Înculpata Brie are și ea o serie de probleme familiale. Are o bunică în îngrijire. Luarea măsurii de arestare nu este oportună. Acum cercetările se fac de câteva luni, dar, deși cercetarea penală a fost începută, se face numai acum propunerea de arestare preventivă”, a declarat avocatul Mircea Ilian. 

 

Ana Coldea a spus în fața instanței că își regretă faptele, dar că nu s-a gândit la consecințe. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 

 

Instanța a respins propunerea de arestare pe 29 de zile a celor două femei. El vor fi cercetate în continuare în stare de libertate. 

 

 

 Foto: Liliana Brie

 

 

 Foto: Ana Coldea

Comentarii Facebook