Miercuri 24 Aprilie

Ecologistii din oras ii cheama pe clujeni sa adopte un copac din Parcul Central


Ecologistii ii cheama pe clujeni sa adopte un copac din Parcul Central si cer stoparea toaletarilor.

"Interventiile de mutilare a copacilor din Parcul Central, prezentate ca 'toaletare' trebuie sa inceteze. Reclama-ti dreptul la un oras care se dezvolta armonios. Actioneaza acum pana nu e prea tarziu si pentru ca frumusetea parcului sa nu fie complet stirbita", precizeaza reprezentantii Grupului pentru Actiune Sociala (GAS).

Clujenii sunt chemati la intrare in Parcul central, dinspre Teatrul Maghiar, vineri, 28 octombrie, de la ora 13.30.

"Printeaza pe un A4 un text scurt, cu litere mari si cu un mesaj personal, semnat de tine. Vino cu declaratia de adoptie si cu putin scotch, ori cu pioneze mici (ca sa nu ranim copacii). Vei adopta copacul care urmeaza sa fie toaletat pana la trunchi. Vei imbratisa copacul si nu te vei simti ridicol. Iar dupa ce vei adopta un copac, parcul te va adopta pe tine, iti va oferi protectie si un spatiu de relaxare si meditatie in aglomeratia zilnica de masini, betoane si corpuri straine", mai spus cei de la GAS.

Reprezentantii organizatiei ecologiste sustin ca arborii din Parcul Central nu sunt curatati "ca la carte" si aduc in sprijinul lor parerile unor specialisti.
 
"In mod normal, toaletarile se fac in luna septembrie sau in aprilie. Ideea e ca arborii sa reuseasca sa-si vindece ranile inainte de venirea inghetului. In acest caz, acest lucru va fi imposibil din cauza ca deja au intrat in perioada de repaus vegetativ. Astfel, s-ar putea ca in primavara sa fie nevoiti sa mai intervina o data pentru a indeparta partile inghetate. In aceasta perioada a anului se indeparteaza numai ramurile uscate", a precizat Adrian Zaharia, profesor de floricultura si arboricultura ornamentala la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

 

Citeste si...

Copacii din Parcul Central "toaletati" cu drujba, acuza GAS Cluj

Comentarii Facebook