Echipa VeDem Just strânge donații pentru tipărirea manualului de educație juridică pentru elevi


Judecătorul Cristi Danileț, fondatorul programului VeDem Just, strânge donații pentru a tipări și distribui gratuit în școli manualul de Educație Juridică.  

După o oră de #educatiejuridica la o şcoală din judeţul Cluj a venit o fetiţă la mine şi m-a întrebat dacă pot să stau de vorbă cu ea puţin.

Ne-am retras într-un colţ şi mi-a spus, cu ochii plin de lacrimi „Aseară tata a bătut-o foarte rău pe mama și a venit poliția la noi acasă. Pe el l-a ridicat, mama e la spital. Cu mine ce se va întâmpla acum? O să ajung la orfelinat?” 

Mi-am dat seama cât de neajutoraţi sunt unii copii, când actele de agresiune se petrec chiar la ei în familie: rudele nu se implică, vecinii nu sunt interesaţi, copiii sunt la mijloc în conflictul dintre părinţi. Dar, mai mult, nimeni nu le explică regulile, procedurile, efectele unor fapte care îi privesc şi pe ei.

Încercăm ca prin #educatiajuridica să acoperim aceste lipsuri: explicăm copiilor pe înţelesul lor ce drepturi şi îndatoriri au, dar nu la modul teoretic, ci în parte, pentru fiecare situaţie cu care se confruntă. Facem asta la întâlnirile cu ei, dar şi prin manualul pe care l-am scris pentru ei. Acesta va fi înmânat în acest an la 6400 de elevi, dacă vom avea banii necesari pentru tipărirea şi distribuţia lor:  12 lei din partea ta pot fi redirecţionaţi pentru a ajuta un copil, poate chiar pentru a-l salva. https://www.facebook.com/donate/581427096374604/

Echipa VeDem Just îţi mulţumeşte!”, a transmis Cristi Danileț.

Asociația VeDemJust a fost înființată de ziua drepturilor omului, pe 10 decembrie 2015 și a primit recunoaștere din partea autorităților la începutul anului 2016. Scopul său este unul complex și include: promovarea libertăţii, întărirea democrației, susţinerea statului de drept, buna guvernare, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Comentarii Facebook