E moral? Decana Facultății de Biologie a UBB Cluj, Manuela Banciu, și-a propus soțul la premiere. Acesta e profesor la aceeași facultate

  

Manuela Banciu, decana Facultății de Biologie și Geografie din cadrul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj, și-a nominalizat soțul, Horia Banciu, de asemenea cadru didactic, pentru premiile de Excelență oferite de Universitate pentru activitatea din anul 2023.

Președintele Comisiei de Etică al UBB, Dacian Dragoș, a declarat că a fost făcută o investigație internă și că cei care au făcut nominalizarea nu au fost influențați de decana Facultății, Manuela Baciu.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce au fost puse întrebările, pe pagina instituției a fost modificat actul care inițial era semnat de decan, iar semnătura acesteia a fost înlocuită cu a altor membri ai comisiei de evaluare a nominalizaților pentru distincție. 

Dacian Dragoș, susține că numele decanei ”apărea doar formal”, fără să fie implicată în selecție. ”Din câte am înțeles prodecanii s-au ocupat de selecția celor propuși sau autopropuși la premiere, nu decanul. Documentul (n.red. - cel intern) este semnat de prodecan, am cerut să mi se trimită exact, cu semnătură. Deci apare numele decanei doar formal, nu a fost implicată deloc în selecție. Altfel, da, ar fi fost o problema de conflict de interese. Și poate nici formal nu ar trebui să semneze, ci sa înlocuiască si numele, le voi recomanda acest lucru din partea Comisiei de Etică”, spune Dacian Dragoș, conform ziare.com

În declarația de avere din 2023, soții Banciu au trecut venituri generoase, încasate sub formă de salarii de la UBB Cluj.

Astfel, Manuela Banciu a încasat suma de 157.523 de lei. Profesorul Banciu Horia Leonard a încasat 243.018 lei. Un calcul total arată că cei doi au încasat 400.541 lei, adică 80.000 de euro anual.

Comentarii Facebook