„E infestat tot blocul” - Un chiriaș clujean, disperat din cauza invaziei gândacilor de bucătărie


Un clujean a ales să împărtășească experiența sa din apartamentul pe care plătește chirie. Se pare că ar fi vorba de un bloc de pe strada Bucegi, care se confruntă cu o infestare de gândaci de bucătărie.

„Pe Bucegi 11, e plin de gândaci de bucătărie. E infestat tot blocul”.

Alți clujeni au mărturisit în comentarii că se confruntă cu aceeași problemă, de ani buni. Printre zonele menționate de aceștia se numără blocuri de pe străzile Herculane, Dunării, Titulescu, Cernei, Mehedinți și Ciocârliei. 

O metodă simplă și eficientă de a scăpa de gândaci

Una dintre soluțiile cele mai la îndemână pentru a scăpa de gândacii de bucătărie este acidul boric. Acesta afectează dăunătorii acționând ca o otravă cu eliberare întârziată. Acidul boric distruge stomacul gândacului, iar la femele distruge și sistemul reproducător. De asemenea, acidul deshidratează corpul insectei.

Acidul boric este comercializat sub formă de pulbere sau soluție și poate fi folosit în formă pură, sau pus în diverse momeli pentru a scăpa de gândacii de bucătărie.

În condițiile în care metoda clasică nu funcționează tot timpul, gândacii nedorind să mănânce acidul boric este necesar să faceți niște momeli aromatice, care să includă acid boric.

Una dintre cele mai eficiente momeli pe care le puteți face în casă este din ouă fierte și crude. Pentru asta trebuie să amestecați acidul boric cu un ou crud bătut și cu gălbenușul a câtorva ouă fierte. Din pasta obținută se fac niște bile mici ce sunt lăsate ca momeală pentru gândaci.

bile acid.png

O altă momeală pentru gândaci cu acid boric este folosirea unor cartofi fierți. Pentru asta, fierbeți un cartof, pe care îl pisați, adăugați puțin ulei și acid boric. Din acest amestec faceți niște bile mici pe care le lăsați în zonele unde știți că vin de obicei gândacii de bucătărie.

Alte metode eficiente pentru exterminarea gândacilor de bucătărie

Alte substanțe la care puteți apela pentru a scăpa de gândacii de bucătărie sunt uleiurile esențiale. Fie că sunt de mentă, cedru sau lavandă, acestea sunt extrem de eficiente pentru a scăpa de gândaci de bucătărie.

Pentru o soluție naturală de 250 ml pentru combaterea gândacilor, veți avea nevoie de aproximativ 40-50 picături de uleiuri esențiale. Puteți folosi un singur tip de ulei esențial sau le puteți amesteca.

Pe lângă uleiurile esențiale ai nevoie de o soluție „de bază”, precum un ulei de nucă de cocos, migdale sau măsline sau alcool rafinat. La final, amestecați cele 40-50 picături de ulei esențial cu 250 ml soluție de bază și puneți-le într-un pulverizator pentru o utilizare ușoară.

Și castraveții pot fi utili pentru a scăpa de gândaci de bucăterie. Pentru asta, decojiți castravetele și lăsați cojile în zonele unde știți că vin de obicei gândacii. Aceștia urăsc cojile de castravete.

Și frunzele de dafin sunt o soluție bună pentru a scăpa de gândaci. Aceștia urăsc mirosul emanat de aceste frunze.

Comentarii Facebook