Durere fără margini în familia preotului Doru Gheaja! Fiica sa cea mare, angajată la Cluj, a murit subit: „Brusc și neașteptat a plecat la veșnicie”


Doliu în familia preotului Doru Gheaja, părintele cântecelor „Aşa-i românul“ şi „Tu Ardeal“. Fiica sa, Dorina Luminiţa, a încetat din viață brusc şi neaşteptat. Anunțul a fost făcut de Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Cluj, acolo unde lucra Dorina.

Brusc și neașteptat, draga noastră colegă și prietenă Dorina Luminita Gheaja a plecat prematur spre veșnicie. Îl rugăm pe Dumnezeu sa o primească în locul veșnic luminat al celor buni și drepți.

A fost un om minunat, o colegă deosebită și va rămâne mereu în sufletele noastre. Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, transmite Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Cluj.

De loc din judeţul Sibiu, preotul Doru Gheaja a rămas un mare iubitor de muzică bisericească dar şi de folclor. Înainte de preoţie, a fost cooptat în Ansamblul Regiunii Braşov, iar ulterior a intrat în Ansamblul profesionist de cântece şi jocuri „Mureşul“ din Târgu Mureş. În urmă cu trei decenii a fost descoperit de Adrian Păunescu care l-a cooptat în Cenaclul „Flacăra“. Ajutat de poet, Doru Gheaja este cel care a lansat cunoscuta piesă „Aşa-i românul“, culeasă din judeţul Sibiu, de pe Valea Hârtibaciului. 

dorina.jpeg

Comentarii Facebook