După ce a ieșit scandal, conducerea ISJ Cluj anunță că nu va promova în școli proiectul de „scanare” a palmelor elevilor pentru orientarea în carieră


Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj anunță public că Proiectul-pilot de „scanare” a palmelor elevilor pentru profilul de orientare în carieră nu va fi promovat în școli, după ce acesta a stârnit nenumărate controverse. 

ISJ Cluj anunță că pâna când nu vor fi clarificate aspectele care țin de eficacitatea și relevanța rapoartelor generate de acest proiect care nu este acreditat acesta nu va ajunge în școlile clujene. 

„În contextul informațiilor vehiculate în spațiul public, referitoare la prezentarea, în cadrul unei Conferinței de presă, din 23 ianuarie 2024 a Proiectului pilot, de orientare vocațională, „ÎNCOTRO? EU” conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj anunță public faptul că această inițiativă nu va fi promovată la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, până la momentul clarificării tuturor aspectelor care țin de eficacitatea și relevanța rapoartelor generate.

Asigurăm părinții și opinia publică asupra faptului că școala clujeană rămâne un spațiu protejat, care valorifică metode și instrumente a căror eficacitate și utilitate nu periclitează sănătatea fizică și mintală a elevilor”, transmite ISJ Cluj. 

Amintim că peste 100 de elevi clujeni de clasa a XI-a vor fi incluși într-un proiect-pilot care prevede scanarea mâinilor, cu un dispozitiv „pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare”, au anunțat autoritățile într-o conferință de presă organizată marți, pe 23 ianuarie, de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj. 

Prima care a „probat” sistemul, despre care nu se spune nimic în privința omologărilor psihologice sau funcționale pe care ar trebui să le aibă, a fost chiar inspectorul școlar general Marinela Marc.

„Se va realiza un profil psihologic al tânărului la care el va avea acces și în urma căruia sperăm să își realizeze un plan de carieră mult mai bine fundamentat decât pe informații aleatorii și, poate, care nu corespunde aptitudinilor și posibilităților reale de a performa într-o anume meserie”, a declarat Marinela Marc la acea conferință de presă. 

Comentarii Facebook