După accidentul ȘOCANT de luni seara, clujenii reclamă că strada Bună Ziua, modernă și smart, nu a fost bine proiectată


Un accident grav, care s-a produs luni seara pe strada Bună Ziua, aduce în discuție faptul că strada nu a fost bine realizată, după modernizarea realizată în 2020.

Strada a fost dată în folosință în mai 2020 și a fost catalogată drept cea mai modernă din oraș. ”După cum știți, era o stradă cu două sensuri, fără trotuare, fără spațiu verde, cu stații de autobuz improvizate și cu o canalizare precară. Astăzi este una dintre cele mai moderne străzi, aș putea spune chiar bulevarde din orașul nostru. Avem 3 benzi, două de urcare și una de coborâre, piste de biciclete de 1,5 metri pe fiecare sens de mers, șase stații de transport în comun, câte 3 pe fiecare parte, inclusiv stații de transport în comun înierbate, cu toate utilitățile introduse în subteran, cu stații de încărcare pentru mașini electrice, cu sistem modern de colectare a apelor pluviale și tot ceea ce presupune practic confort într-un oraș european”, spune primarul Emil Boc, atunci.

Clujenii au dat frâu liber reclamațiilor, după accidentul de luni seara.

”Pai Buna Ziua este aglomerată din cauza celor care sunt leneși și fac stânga în loc să meargă până la sens. Dar ce sa facem, suntem grabiti sa nu ramanem fara cei 50 de lei de motorină cu care am alimentat”.

”Să verifice Primăria sesizările făcute pentru strada Buna Ziua. Să verifice rugămințile de a plasa limitatoare de viteza! Au montat oglinzi, care NU ajuta cu nimic. Fără să exagerez, săptămânal există accidente pe str. Buna Ziua, doar ca nefiind toate cu victime, nu sunt declarate. Chiar trebuie sa moară pietonii de pe trotuare, până se iau măsuri???”.

”Administrație criminală, care nu e în stare să proiecteze o stradă cu 3 benzi”. 

”Să interzică virajul la stânga și gata!”.

”Exista sens giratoriu la Lidl, nu e o distanța așa mare, interzisă virarea la stânga pe toata străduțele. Joi, mi-a tăiat o doamne calea, din fericite eu sunt bine, dar motocicleta mea nu. Aceste accidente se pot evita ușor, iar pe lângă accidentele evitate ar fluidiza și traficul din zona”.

”A fost gândită foarte prost, intrările la stanga sunt o adevărată problema, dupa-masa când ies de la muncă, e o aventură să cobori pe Buna Ziua, foarte mulți fac stângă și opresc circulația, se face coloană, cei de pe urcare nu îi lasă sa intre, mai sunt și stațiile alea minunate direct pe drum, de nu mai poți trece de autobuz. La urcare se circulă cu viteza. Am prins în fața mea un accident anul trecut, cel de pe banda 1 a oprit să îi dea voie să iasă, și a venit tare pe banda 2, l-a luat in plin”.

Accident grav în Bună Ziua, lângă BT! Un șofer inconștient a încercat să vireze stânga, iar un alt șofer a intrrat într-un zid de beton - VIDEO

Comentarii Facebook