Miercuri 1 Aprilie

DSV Cluj a confiscat legumele din căminele de bătrâni. Bunicii erau cei care le-au cultivat

 

Direcția Sanitar Veterinară Cluj a confiscat legumele și dulceața din mai multe azile, pe motiv că nu corespund.

 

La căminul din Mociu, condus de preotul Iustin Câmpean, inspectorii au confiscat 20 de kg de spanac, 77 de kg de brânză și 137 kg de carne de porc. ”Noi produceam aceste produse în gospodăria proprie. Erau produse ecologice, dar dacă se vrea altceva, atunci ne supunem. Avem fermă cu o vacă și cinci purcei și grădină de zarzavat. Inclusiv spanac ne-au confiscat”, a spus părintele Iustin Câmpean, reprezentantul căminului.

 

De la căminul din Mociu, inspectorii s-au dus la Gherla de unde inspectorii au confiscat 31,58 kg de produse alimentare pe care le-au găsit în frigiderul centrului. În raportul întocmit de Lucia Turean, șeful centrului, se arată că inspectorii au confiscat inclusiv borcanele cu dulceață primite de bătrâni de la familii.

 

Astfel, s-au confiscat slănină, smântână, lapte, dulceaţă, iaurturi, ulei, ouă cumpărate din piaţă, caş, fructe etc. Alimentele aparţineau beneficiarilor şi erau depozitate în frigiderul din sala de mese. Oamenii sunt supăraţi şi ameninţă că vor reclama la forurile superioare”, susține șefa căminului de bătrîni.

 

Directorul DSV Cluj, Nicolae Pivariu, susține că cele trei centre au ”obligația să se aprovizioneze de pe piața autorizată. Cineva trebuie să răspundă pentru siguranța alimentară. Ori nu poate răspunde nimeni de acest lucru, dacă alimentele sunt produse de ei. Ei au un pic de gospodărie, mai cresc un porc, mai îl taie, mai au o vacă”, a spus Pivariu.

 

Despre cele 20 de kilograme de spanac confiscate, Pivariu a spus că ”probabil nu era spălat și era plin de pământ”, conform evz.ro.

Comentarii Facebook