DSP Cluj a primit din Ungaria vaccin anti-TBC, dar acesta expira in trei saptamani

Directia de Sanatate Publica a primit ca donatie din Ungaria doze de vaccin anti-TBC, astfel ca de maine copiii nascuti dupa data de 1 februarie vor fi vaccinati. Parintii sunt rugati sa se grabeasca pentru ca vaccinul expira in 31 mai 2010.

 

 

"Vaccinarea sugarilor nascuti in lunile februarie, martie, aprilie 2010 va avea loc incepand din 11 mai 2010 in punctele de vaccinare special amenajate in unitatile sanitare din judetul Cluj", se arata intr-un comunicat al DSP Cluj.

 

Astfel, parintii trebuie sa se prezinte la Clinica de Ginocologie I, la Clinica Dominic Stanca, la Spitalul privat Gynia, clinica Hipocrate Impex SRL, dar si la spitalele din Dej, Gherla, Turda, Campia Turzii, Turda si Huedin.

 

In judetul Cluj au ramas nevaccinati circa 2.000 de nou-nascuti, dupa ce vaccinul existent, fabricat de Institutul Cantacuzino din Bucuresti, a fost epuizat. Institutul nu a mai primit autorizatie pentru fabricarea vaccinului BCG.

 

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat in data de 30 aprilie ca au fost aduse din Ungaria, sub forma de donatie, 25.000 de doze de vaccin BCG.

Comentarii Facebook