Joi 16 Septembrie

Drumul din Cluj cu ”cratere” de aproape 2 metri lungime. S-a făcut o petiție pentru repararea sa FOTO
Drumul de la Dej la Nireș poate fi considerat, cu ușutință, unul dintre cele mai proaste drumuri din județ, devenind aproape impracticabil.

Locuitorii, dar si cei care tranziteaza zona, se planga ca isi “rup” masinile pe respectivul drum, deoarece sunt atatea gropi, incat acestea nu mai pot fi ocolite. Ba mai mult, majoritatea s-au transformat deja in cratere. Cea mai mare groapa de pe drumul Dej – Nires masoara 10 cm adancime, 110 cm latime si 170cm lungime, scrie dejeanul.ro.

Oamenii din zonă au depus la Consiliul Județean Cluj o petiție pentru reabilitarea drumului, după ce autoritățile nici măcar nu s-au deranjat să-l plombeze, în ciuda faptului că acesta este într-o stare deplorabilă de ani de zile. Până acum, nu s-a primit niciun răspuns.

Din cauza starii jalnice in care au ajuns drumurile din localitatea Nires, am luat initiativa de a trage un semnal de alarma reprezentantilor Consiliului Judetean Cluj si celor care au o datorie morala, in primul rand, fata de cetatenii care le-au acordat votul si increderea. In acest sens, am initiat o petitie sustinuta si semnata de peste 500 de locuitori din localitatea Nires, prin care solicitam aprobarea de fonduri si executarea lucrarilor de asfaltare a DJ 161 D, portiunea Nires-Dej.

Recent, la DJ 161 D, au fost efectuate lucrari de reabilitare a covorului asfaltic pe portiunea care cuprinde doar localitatea Unguras. Din pacate lucrarile s-au oprit la limita dintre localitatile Unguras si Nires, desi pentru a ajunge din Dej spre Unguras, Batin si Valea Ungurasului este obligatorie tranzitarea localitatii Nires, insa aici drumurile se afla intr-o avansata stare de degradare.

De cinci ani primim doar promisiuni ca DJ 161 D va fi reabilitat, insa din pacate totul a ramas la nivel se vorbe. Este inadmisibil ca un drum judetean, ca DJ 161D, care este atat de circulat, sa fie lasat in voia naturii.

Este revoltator ca in anul 2015 o localitate ca Niresul, situata la doar 5 km de Dej sa fie parca a nimanui: fara drumuri, apa, canalizare si gaz. Drumurile au devenit aproape impracticabile nu doar pentru masini, dar si pentru cetateni, iar pentru copii, mai ales in zilele ploiase, este din ce in ce mai greu sa ajunga la scoala cu hainele curate, deoarece fara trotuare si cu belti la tot pasul, parcurgerea drumului devine o adevarata aventura.

Am depus ieri (n.r. 16 iunie 2015) petitia la Consiliul Judetean Cluj, acesta fiind de altfel proprietarul drumului, iar in termen de 30 de zile urmeaza sa primim un raspuns. Speram sa fie unul favorabil, iar cei care ne reprezinta interesele sa tina cont de faptul ca si oamenii din localitatea Nires au dreptul macar la un minim de confort. Cred ca si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, drumurile aratau mult mai bune.

Le multumesc tuturor cetatenilor care au sustinut initiativa mea si care au semnat aceasta petitie. Am promis chiar si la schimbarea mea din functia de viceprimar, ca voi ramane in continuare alaturi de oameni si ma voi zbate atat cat voi putea sa ii ajut in toate problemele cu care se confrunta.

Noi nu cerem nimic ieșit din comun, ne dorim normalitate!”, se arata in petitia depusa la CJ Cluj.

Comentarii Facebook