Drogurile circulă prin Baciu, poliția nu se vede nicăieri. „De unde își iau tinerii drogurile?”


Cazul lui Vlad, tânărul din Baciu care s-a drogat și și-a ucis cu cruzime mama a șocat întreaga țară. Totuși, nimeni nu e mai șocat decât oamenii care locuiesc în comuna Baciu, oamenii care îl cunoșteau pe Vlad sau pe mama sa.

Băcenii sunt șocați, revoltați și se întreabă cum s-a putut ajunge la așa ceva? Unde a fost Poliția?

De unde fac tinerii rost de droguri?

O doamnă a relatat pe Grupul Băcenilor faptul că „80% dintre adolescenți se droghează” în comuna Baciu. Această afirmație a iscat controverse printre băceni:

Cu vreo 10 ani în urmă am auzit de la un adolescent că în Baciu, 80% dintre adolescenți se droghează .Nu prea am crezut pentru că în jurul meu nu vedeam pe nimeni. Am crezut că-i exagerare. Pe Vlad, cel care și-a omorât mama,  l-am văzut de câteva ori pe stradă și mi-am dat seama că nu-i în regulă. Mă întreb, mai ales acum că am văzut comentariul lui Mugurel care afirmă că în spatele blocului Miniera mirosea seara a substanțe chimice, unde a fost poliția? Cum de n-a trecut seara pe acolo? De unde își procură tinerii drogurile? Vecinii, societatea, au trecut vreodată pe lângă acești tineri pierduți? Am auzit că a și murit cineva în Baciu din supradoză. Bănuiesc că drogurile le schimbă gândirea și discernământul , dar oare părinții în loc să le furnizeze bani pentru a se nenoroci, ascunzând de vecini problema, nu mai bine i-ar duce forțat la dezintoxicare și i-ar interna în spitale de specialitate (dacă sunt la noi ). Cu toții suntem vinovați pentru deteriorarea spiritului societății și pentru direcția greșită pe care tinerii o apucă. Întreb încă o dată: cu ce se ocupă poliția că hoții care ne-au intrat în case nu i-au prins și copii ăștia sunt lăsați să se nenorocească”, a scris aceasta pe Facebook.

Băcenii sunt nemulțumiți de activitatea poliției din comuna Baciu

Mai mulți oameni și-au expus, cu această ocazie, opiniile legate de activitatea sau lipsa de activitate a poliției locale din comună. Aceștia au susținut că nu doar tinerii care se droghează sunt o problemă nerezolvată de autorități.

Care poliție? Există poliție în Baciu? A da, pentru unii, iar pentru alții nu. Ai copiii? Tu crezi că părinți îi îndeamnă să se drogheze sau să facă alte prostii? Pe tine te-au îndrumat părinții să faci așa ceva? Pe mine sincer nu, ce mi-au zis a fost: orice faci să nu zică lumea „uite cum l-au crescut părinții și răspunzi de ce faci, fă astfel încât să nu faci rău și să nu superi pe nimeni, dacă poți ajuta ajută, dacă nu, nu te băga”, a replicat un bărbat.

Când spuneți 80% aveți habar la câți tineri faceți referință? Propun să nu aruncăm cu cifre și supoziții aiurea pentru că riscăm să jignim multă lume gratuit”, a intervenit un tânăr.

O altă femeie a numit poliția doar o „piesă dintr-un puzzle mai mare” și susținea că în astfel de cazuri ar trebui să ne punem problema unor centre publice pentru a-i ajuta pe tineri, nu doar pentru a-i pedepsi poliția.

Nici un părinte nu cred că îi dă bani și îi spune la copil: „du-te și ia-ți droguri”. Sincer nu cred. Iar dacă copilul e major, forțat nu ai cum să îl duci la spital, fără acordul lui. Nici poliția nu intervine dacă copilul nu e minor. Ferească Dumnezeu câtă durere ei în sufletul unui părinte care trece prin așa ceva cu copilul. Iar cine spune că părinții sunt de vină ar fi mai bine să nu judece sau să își dea cu părerea fără să știe sau să fi trecut vreodată prin așa ceva”, a explicat o altă femeie.

Am crescut în comuna asta și vreau să zic ferm și convins că poliția nu există. Cu câțiva ani în urmă, eram la capătul Baciului, așteptând-o pe mama mea. Între timp s-a legat un băiat de mine (rom și minor) am mers la poliție, răspunsul lor a fost așa: „nu avem ce să îi facem, este din familie dezorganizată". Cu câteva luni în urmă, am declarat un accident cu fuga de la faptă, nici nu au mișcat un deget. Dacă așteptam după autorități nu vom rezolva nimic, aici părinții ar trebui să intervină și să nu le mai dea bani cu nemiluita de buzunar, să îi urmărească puțin... Nu sunt eu în măsura, voiam să scot în evidență cât de „capabili" sunt polițiștii din comună”, a comentat un alt bărbat.

Oamenii n-ar trebui să generalizeze, acesta este mesajul transmis de alți băceni, în comentariile acelei postări. Nu toți tinerii trebuie puși în aceeași „oală”.

Ne merităm soarta pentru că pe toate căile promovăm incultura, caurvasaria și niște personaje dubioase. Pe aceștia îi facem vedete. Au fost, sunt și vor fi tineri în Baciu minunați, frumoși, deștepți, realizați ,care au ajuns cunoscuți și în străinătate. Dar nu, noi tot negativul îl promovăm. Am avut cinstea și onoarea ca din 90 să lucrez vreo 25 de ani cu mulți tineri din Baciu și vă spun că sunt mândru de ei”, a contraatacat un bărbat.


Comentarii Facebook