Drifturi în Parcul Central din Cluj. Ce solicita un clujean pe baza unor înregistrari VIDEO

 

Un clujean a înregistrat la Primăria Cluj-Napoca o plângere față de cei care folosesc Parcul Central pe pot de pistă de drifturi. 

 

În Parcul Central ”Simion Bărnuţiu” există o interdicție atât pentru autoturisme cât şi pentru biciclete. 

 

La intrarea în parc există montat semnul ce indică ca fiind interzis accesul bicicliștilor, motoretelor şi autoturismelor în Parcul Central. Mai mult, la diverse intrări se regăseşte indicatorul de interzicere a oricărui vehicul. Noi, eu şi soția mea, purtând în braţe copilul nostru de 5 luni, am fost loviți în repetate rânduri de către bicicliști aflați în mers. Mai nou, evenimente identice şi la fel de neplăcute s-au petrecut şi cu acele „rolere albe” şi rolere de 2 persoane, ambele propulsate electric (ce se pot închiria din zona stadionului), care fie fac slalom printre pasanți, fie ridică tot praful de pe aleea principală neasfaltată. S-a ajuns până la acel nivel încât pietonii sunt claxonaţi de rolerele electrice, dar şi de bicilişti, să li se dea prioritate.

 

Deţinem diverse înregistrări pe care, la nevoie, le putem pune la dispoziţia dumneavoastră, dar de altfel camerele de luat vederi din parcul central au surprins fără doar şi poate evenimentele de acest gen. Atât doar că probabil nu înregistrează şi sonorul, respectiv claxoanele şi strigătele celor ce conduc acele trotinete/rolere electrice. Zi de zi, şi seară de seară, (da, suntem prezenţi în parc zilnic la plimbare cu copilul) suntem martori la astfel de evenimente, iar ultimele au avut loc în data de 13 august începând cu ora 21 şi au durat cam o oră (probabil acela e intervalul de închiriere a acestora). Puteţi verifica înregistrările; au făcut slalom printre pasanţi, au făcut drifturi pe nisip şi au ridicat tot praful în aer, au strigat şi au claxonat în continuu – pe toate arterele principale din parc.

 

Dat fiind faptul că aceste activități aduc cu sine un risc mare pentru pasanţi şi mai ales pentru copii, rog municipalitatea să aplice normele prevăzute în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”, să aplice amenzi şi să elimine complet accesul tuturor vehiculelor din perimetrul Parcului Central.

 

Din câte știu, şi la acest moment, este permis accesul bicicletelor, dar doar pe aleea dinspre râul Someș – pe care însă prea puţini o utilizază – indicată logistic ca fiind aleea nr. 10 sau 11”, scrie clujeanul Primăriei.

 

Comentarii Facebook