Drept la replică - Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca



Procurorii clujeni au transmis un drept la replică la articolul "Veste TRISTĂ despre taximetristul făcut praf de interlopul Ochiu Mic. Ce fac anchetatorii e INEXPLICABIL".

În continuare vă prezentăm textul transmis de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul Aurelian Mirel Toader.

Bună ziua,

În legătură cu articolul de presă apărut în data de 24.02.2015 pe site-ul stiridecluj.ro, articol cu titlul "Veste TRISTĂ despre taximetristul făcut praf de interlopul Ochiu Mic. Ce fac anchetatorii e INEXPLICABIL" înţelegem să ne exprimăm dezabrobarea faţă la modalitatea neconformă realităţii în care este prezentată activitatea organelor de urmărire penală.

Autorul articolului arată că "autorul accidentului a fost audiat de procurori in privinţa incidentului din noaptea de sâmbătă spre duminică" respectiv că "procurorii clujeni refuză să îl reţină pe Tudor Vancea". De asemenea, în titlul articolului, autorul cataloghează ca "inexplicabilă" activitatea anchetatorilor în condiţiile în care nu au fost solicitate de la parchet informaţii referitoare la desfăşurarea anchetei.

În vederea corectei informări a publicului, vă aducem la cunoştinţă că împotriva autorului accidentului care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică (21-22.02.2015) pe Calea Turzii din mun. Cluj-Napoca, a fost pusă în mişcare acţiunea penală, acesta fiind cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi 3 C.pen. respectiv părăsirea locului accidentului, prev. de art. 338 alin. 1 C.pen.


Inculpatul a fost citat procedural şi cu mandat de aducere însă nu s-a prezentat şi nici nu a putut fi găsit, existând indicii că se sustrage urmăririi penale.


În aceste condiţii, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca urmează să formuleze în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi o propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpatului”.

Comentarii Facebook