Drama unui copil cu ADHD povestită de mama sa - VIDEO


Studiile arată că un procent de 3-7% din copii de vârstă şcolară prezintă simtome ADHD (Deficit de Atenţie / Hiperactivitate / Impulsivitate). Părinţii şi sistemul public de învăţământ nu sunt pregătiţi să facă faţă acestei probleme.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută sâmbătă, 17 noiembrie, la Cluj-Napoca, cu ocazia iniţierii programului de sprijin pentru copii cu ADHD, una din mamele cu un copil care suferă de ADHD, a vorbit despre problemele pe care le-a întâmpinat şi le întâmpină de când a descoperit că fica sa are această tulburare.

"Copii nu sunt ajutaţi sau înţeleşi de către profesori mai ales, la şcoală. În clasa a 3-a am aflat de ce suferă fiica mea. Învăţătoarea o umpluse de calificativul "i" în carnet pentru că scria urât, drept pentru care copilul aproape că făcuse o depresie. Am spus profesorilor, medicului, psihologului de la şcoală care e problema sa şi se uitau la mine de parcă aş fi venit de pe Marte. În clasa a 7-a, ne-am gândit că ar fi mai bine să o mutăm la altă şcoală, aşa că am mers la Inspectoratul Şcolar, la psihoterapeut, să ne recomade o şcoală unde să poată fi ajutată şi înţeleasă, dar nici acesta nu ştia nimic de ADHD. Până în clasa a 10-a a fost o luptă cumplită", ne-a povestit E. Muntean.

Comentarii Facebook