DRAMA copiilor care își VÂND jucăriile în Piața Mihai Viteazu pentru a merge în excursie! Mama îi EXPLOATEAZĂ

 

Copilaşii filmaţi de Ştiri de Cluj, în Piaţa Mihai Viteazu, în cursul zilei de joi, 4 aprilie, în timp ce îşi vindeau jucăriile pentru a putea merge în excursii, sunt puşi să cerșească şi sunt exploataţi de către mama lor şi de familia concubinului ei. 

 

Sub legenda că vor să îşi vândă jucăriile pentru a putea merge în excursie cu şcoala, doi copii, unul de cinci şi altul de opt ani, pot fi văzuţi în zona complexului ”Leul” din Piaţa Mihai Viteazul, în timp ce își vând jucăriile.

 

Adevărul despre aceşti copii este cu totul altul. Ei locuiesc pe strada Croitorilor, la numărul 6, în apropierea Clinicii Medicale 3, într-un imobil considerat un adevărat focar de infecţie. În această casă locuiesc fără forme legale mai multe familii sărace. 

 

Copiii puşi să cerșească se numesc Sebastian şi Camelia Ajtan şi sunt elevi la Şcoala Ajutătoare din Cluj-Napoca. Dacă sunt întrebaţi ce fac acolo, cei doi copilaşi rostesc ”poezia” învăţată de la mama lor. ”Noi nu cerşim. Noi ne vindem jucăriile pentru ca să avem bani pentru a merge în excursie”, spune fetiţa. 

 

Dacă cineva se îndură şi le dă bani o aşa-zisă ”mătuşă” apare rapid şi le ia banii copiilor. Aşa-zisa mătuşă este de fapt sora concubinului mamei celor doi copii, Cosmina Ajtai. 

 

Poliţiştii susţin că tatăl acestor copilaşi este încarcerat la Penitenciarul Gherla, unde ispăşeşte o pedeapsă pentru furt. La locuinţa familiei Ajtai, se mai află un copil de un an de zile. Mama copiilor, Cosmina şi-a găsit deja un alt bărbat cu care a facut al treilea copil. 

 

Directorul acestei şcoli, Vasilica Cismaşiu a declarat că şcoala nu le solicită bani copiilor pentru excursii şi în săptămâna care se încheie unitatea şcolară nu a organizat nicio excursie. ”Şcoala nu a cerut niciodată bani. Nu s-a organizat nicio excursie. Şcoala acoperă toate costurile copiilor şi dacă ar fi vorba despre excursii şi alte cheltuieli legate de şcolarizare. Mama copiilor nu se interesează de ei, nu am văzut-o niciodată la şcoală. Copiii merg singuri, de la şcoală spre casă deoarece există o hârtie în acest sens de la mamă. În prima zi de şcoală când am văzut că nu vine nimeni după ei i-am dus noi acasă, dar mama lor s-a enervat foarte tare”, spune directoarea. 

 

Autoritățile promit că se implică. Direcţia pentru Protecţia Copilului Cluj va efectua în cursul zilei de luni o anchetă socială la locuinţa familiei Ajtai. 

 

Poliţiştii de la Secţia 2 au promis şi ei că se vor ocupa de caz şi că le vor întocmi adulţilor implicaţi dosare penale pentru că i-au instigat pe cei doi copilaşi să cerşească. Cei trei adulţi, mama, concubinul şi sora concubinului s-au folosit de doi copilaşi cu diferite grade de deficienţă mintal, fapt ce le poate agrava situaţia penală.

 

Vezi AICI imagini tulburătoare cu cei doi copii.

 

Mulți clujeni au sărit să îi ajute pe cei doi copii cu bani și alte bunuri.

 

Cei care doresc să îi sprijine pe Sebastian și pe Camelia au posibilitatea să doneze în contul Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta” RO45BTRL01301205F94787XX cu specificația pentru Sebastian si Camelia.

 

Vă vom ține la curent cu sumele adunate și cu modul în care au fost cheltuiți banii. 

Comentarii Facebook