Dragnea: Trebuie reintrodus examenul de admitere la liceu


Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Sibiu, în cadrul unei dezbateri pe tema regionalizării, că a intrat la facultate cu media 9.23 pentru că a dat "un bacalaureat care nu era pătat de obiceiurile din zilele noastre" și a afirmat că reprezentanţii Ministerului Educației "ar trebu să se gândească serios" la reintroducerea admiterii la liceu şi facultate.

"Vreau să salut un fost coleg de liceu, cu care am învăţat pentru bacalaureat şi facultate şi îmi aduc aminte că am intrat la facultate cu vreo 9.23, după ce am dat un bacalaureat care nu era pătat de obiceiurile din zilele noastre şi nu era pătat, pentru că sistemul era gândit altfel", a declarat Dragnea, informează Mediafax.

Dragnea este de părere că sistemul educațional trebuie restructurat.

"Trebuie să avem curaj să ne hotărâm până la urmă cum structurăm educaţia. Atât timp cât noi admitem la liceu cu mediile din a VIII-a, iar la facultate cu media de la bacalaurat sau de la anumite materii din timpul liceului, sigur că se concentrează foarte mult pe acest examen", a mai declarat vicepremierul.

Politicianul a mai declarat că ar trebui introduse examenele de admitere la liceu şi la facultate.

"Ar trebui să se gândescă serios cei de la Ministerul Educaţiei şi alţi lideri politici dacă nu cumva ar trebui reintrodus, măcar ceea ce era înainte, şi anume examen de admitere în liceu, examen de treptă, examen de admitere la facultate şi fiecare în funcţie de capacităţi se specializează şi ajunge să conducă părţi din această ţară care generează progres", a adăugat Dragnea.

Comentarii Facebook